Nickerie.Net, donderdag 10 januari 2013


Jairam wordt eindelijk directeur Adron

Nickerie - Landbouwdeskundige Soedeshchand Jairam Landbouwdeskundige Soedeshchand Jairam wordt eindelijk benoemd tot directeur van het Anne van Dijk Rijstonderzoekscentrum Nickerie (Adron). In juni van dit jaar werd reeds aangekondigd dat Jairam daar de scepter zou zwaaien. Na bijkans een half jaar is de landbouwdeskundige uitgenodigd vanavond in Ocer waar dit bekendgemaakt zal worden. De NDP heeft owru yari viering in het gerenoveerde partijgebouw.

Soedeshchand JairamJairam bevestigt tegenover Starnieuws dat president Desi Bouterse hem heeft benaderd en uitgenodigd heeft voor vanavond. Parlementariër Rashied Doekhie (NDP/Mega Combinatie) heeft Jairam overtuigd dat hij per januari directeur van Adron wordt. Ook dit gesprek bevestigt Jairam. Momenteel zit Jairam in het bestuur van dit rijstinstituut. Jairam zal een korte toespraak over de landbouwsector houden voor de aanwezigen in Ocer. Hij is ook voorzitter van de Politieke Vleugel van de Federatie van Agrariërs en Landarbeiders (PVF).

Afgelopen week heeft de landbouwdeskundige het Comité Behoud Landbouwsector opgericht. Jairam benadrukt dat het werk van dit comité geen stagnatie zal ondervinden en dat dit los is van de politiek. Het is bedoeld om de rijstsector van de ondergang te redden. Door samen te werken moet de sector een opleving krijgen. Hierbij zullen alle belanghebbenden betrokken worden. In Nickerie, het rijstdistrict, is er veel kritiek op deze sector. De meeste landbouwers en boerenorganisaties zijn ontevreden over de gang van zaken. Ook de inzaai is dit seizoen veel minder.

Wanita Ramnath

 
Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net /NSS

10-01-2013

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2013. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics