Nickerie.Net, vrijdag 11 januari 2013


SPBA: Nalatigheid RO oorzaak problemen rijstsector

NIEUW NICKERIE - Doordat het minister van Regionale Ontwikkeling (RO) geen haast maakt met het organiseren van waterschapsverkiezingen, zijn de huidige problemen in de rijststector ontstaan. Dat zegt Harinandan Oemraw, voorzitter van de Surinaamse Padie Boeren Associatie (SPBA). Het ministerie van RO moet er voor zorgen dat de waterschappen in Nickerie goed functioneren. Op dit moment is daar volgens de boerenvoorman geen sprake van.

"De bestaande waterschapsbesturen zijn al jaren demissionair en missen alle rechten handelingen te plegen in het voordeel van de rijstboeren. Dit terwijl men weet dat daardoor de totale infrastructuur van een landbouwgebied kapot gaat", aldus Oemraw. Volgens hem zijn alle secundaire aanvoerleidingen dichtgegroeid, waardoor boeren het water niet kunnen inlaten op hun percelen. "Vroeger kenden we dit probleem niet. Overtreders werden toen door de besturen gedwongen hun leidingen zelf op te schonen. Het is nu hoog tijd dat het ministerie haast maakt, wil zij de sector behouden", benadrukt de SPBA voorman.

Ook het feit dat er de afgelopen acht dagen onvoldoende irrigatiewater beschikbaar was, is volgens Oemraw de schuld van RO. Het ministerie zou geen geld beschikbaar hebben gesteld waardoor de brandstof voor het pompgemaal in Wakay te laat werd geleverd.

 
Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net /dWT

10-01-2013

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright 2013. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics