Nickerie.Net, woensdag 16 januari 2013


Amerikaans piramidespel landt moeiteloos in Suriname

PARAMARIBO, 15 jan – Het Amerikaanse piramidespel Talk Fusion lijkt buitengewoon gemakkelijk geaccepteerd te worden in Suriname. Hoewel de eerste enthousiastelingen liever spreken van ‘multi-level marketing’, lijkt de oude tijd goed terug. In elk geval hebben de beloftes van hoge terugverdienste veel weg van de oplichterij van eind vorige eeuw.

Bij de Consumentenkring zien ze de bui al hangen. “Mensen lijken te zijn vergeten hoeveel verdriet dit soort stelsels hebben aangericht”, zegt voorzitter Albert Alleyne tegenover de Ware Tijd. Burgers moeten meer dan ooit letten op hun vrienden. Het is ook waar Talk Fusion op richt, de vrienden- en familiekring. “Ik werd lid voor tweehonderd en vijftig dollar en vijf en dertig dollar contributie per maand”, zegt een vrouw. Zij werd uitgenodigd door een collega.

Die beloofde dat er wel duizend dollar per week te verdienen viel. Met haar contributie moest ze ook nieuwe leden inbrengen. Toen twee kandidaten afhaakten, hield de vrouw het voor gezien. Ze was ook haar geld kwijt. “Alles wat je doet om succesvol te worden in deze business is mensen uitnodigen”, zegt Talk Fusion-vertegenwoordiger Nelis van de Wateringen. Talk Fusion is niet geregistreerd in Suriname. De Kamer van Koophandel & Fabrieken wil daar intussen het fijne van weten.

Waarschuwing: Laat u niet verleiden door de praatjes van de multi-level marketeers van Talk Fusion om een commitment te tekenen. U zult gek gemaakt worden met allerlei zogenaamde succesverhalen. U wordt onderdruk gezet om allerlei diensten en producten te verkopen binnen uw vrienden- en familiekring. De kans is groot dat u achteraf veel ruzies krijgt met hun en aan het eind vooral een illusie armer wordt.

 
Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net / Waterkant / FOS Network

15-01-2013

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2013. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics