Nickerie.Net, dinsdag 15 januari 2013


Breeveld: Zwijgen over corruptie kan Bouterse das omdoen

Paramaribo - Parlementariër Carl Breeveld vindt het zeer belangrijk dat president Desi Bouterse, nou hij 75% van het volk achter zich heeft, daadwerkelijk de kruistocht tegen corruptie moet beginnen. “De president heeft gezegd een kruistocht te beginnen tegen corruptie in dit land en hierover zwijgen nadat de ferme uitspraken zijn gedaan, kan hem de das omdoen”, zegt Breeveld. Een uitkomst van de peiling is dat resp. 66% en 50% van de bevolking vindt dat de corruptie bij de overheid en het bedrijfsleven wijdverbreid is. Dit is voor de DOE-parlementariër een bevestiging dat corruptie is ingeworteld in Suriname. De uitkomsten van de Idos-peilingen werden zaterdag bekend gemaakt in het RBN-programma Rashied Pierkhans Kal Aaj Aur Kal.

Carl BreeveldCarl Breeveld

“De Idos-peilingen willen ook zeggen dat de regering en de samenleving corruptie in stand houden”, aldus Breeveld. De DOE-parlementariër vindt het belangrijk dat de overheid de zaak daadwerkelijk bekijkt en de nodige acties onderneemt om corruptie de kop in te drukken. “We moeten waarden inzetten om corruptie te bestrijden.” Breeveld vindt dat er te weinig gebeurd op het gebied van corruptiebestrijding. In landen zoals Argentinië, Brazilië, Liberia en Griekenland heeft dit geleid tot beweging van het volk. ‘President Desi Bouterse moet hiervoor waken door corruptie daadwerkelijk met tak en wortel uit te roeien.’

Uit de Idos-peiling is ook gebleken dat DOE bij de verkiezing in Paramaribo weer 1 DNA-zetel in de wacht zou slepen. ‘Echter is het percentage van 9.7% in januari teruggegaan naar 8.3%.’ Breeveld zegt dat hij geen idee heeft waaraan de terugval van DOE ligt. ‘Wij zijn vrij consistent in onze benadering dus we zullen moeten onderzoeken hoe het komt’, aldus Breeveld. Uit de Idos-peilingen blijkt dat de NDP met kop en schouder uitsteekt boven de politieke competitie en in Paramaribo en Wanica samen 12 zetels zou behalen. De VHP zou 2 DNA-zetels winnen en de PL en DOE beide 1 DNA-zetel.

 
Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net / DBS

15-01-2013

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2013. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics