Nickerie.Net, vrijdag 18 januari 2013


Eervol ontslag Gopi ‘verkeerd signaal’

PARAMARIBO - Parlementariër Arthur Tjin-A-Tsoi vindt het eervol ontslag aan ex-onderminister Mahender Gopi een ‘verkeerd signaal’. Tjin-A-Tsoi was de klokkenluider over de 94.000 hectare concessies aan twee bedrijven van Gopi. “Ik ben niet tegen eervol ontslag. Ik ben er tegen dat je verkeerde signalen stuurt naar de bevolking. De president had hem gewoon ontslag moeten geven. Ook geen oneervol ontslag.”

Ex-onderminister Mahender Gopi.Ex-onderminister Mahender Gopi. Foto: Kabinet van de president

Tjin-A-Tsoi hekelt het feit dat in de resolutie is opgenomen dat de ex-bewindsman is bedankt voor zijn bewezen diensten. "Voor welke diensten wordt Gopi geroemd?" vraagt hij retorisch. "Het is duidelijk dat de onderminister vanwege de feiten die op tafel lagen ontslag heeft gekregen. In mijn standaarden van moraal en ethiek komt dat niet goed over." Tjin-A-Tsoi noemt het besluit van president Bouterse dan ook 'frappant en opmerkelijk'.

Bij het assembleelid wil het er evenmin in dat minister Ginmardo Kromosoeto van Ruimtelijke ordening, Grond- en Bosbeheer zegt niet geweten te hebben dat de bedrijven aan Gopi toebehoren. "Als ik Kromosoetoe was zou ik de eer aan mezelf houden. Ik zou opstappen. Hij heeft het niet goed onderzocht."

 
Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net / dWT

18-01-2013

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2013. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics