Nickerie.Net, zaterdag 26 januari 2013


Streekziekenhuis heeft KNO-poli ťn cardioloog erbij

Nickerie - Zuster Letitia Palmtak, hoofd van de afdeling poliklinieken verricht de opening van de KNO-poli. Zij wordt bijgestaan door directeur Antoine Elias (rechts) en de voorzitter van het stichtingsbestuur Bisnoepersad Dalloesingh. Het Streekziekenhuis Nickerie heeft zijn KNO-poli (keel, neus en oor) in gebruik genomen. Nu hoeven personen uit het westelijke district niet meer naar Paramaribo te gaan voor behandelingen. De poli beschikt ook over diverse apparaten om optimaal te kunnen functioneren. Nog een goede ontwikkeling is dat nu ook een cardioloog tot maart in het ziekenhuis werkzaam zal zijn. Als Maarten van Rossen vertrekt, wordt hij opgevolgd door een andere cardioloog.

9041c36b7e8f2d7a2b1f1fcf7e917aca.jpgZuster Letitia Palmtak, hoofd van de afdeling poliklinieken verricht de opening van de KNO-poli. Zij wordt bijgestaan door directeur Antoine Elias (rechts) en de voorzitter van het stichtingsbestuur, de heer Dalloesingh.

Algemeen directeur Antoine Elias is in de wolken met deze nieuwe stappen van het ziekenhuis. "Wij gaan de buitenlandse missies van tien naar zestien weken opvoeren", zei hij bij de ingebruikname van de poli vrijdag. Er kunnen diverse ingrepen gedaan worden nu, die niet mogelijk waren. Hij benadrukt ook het belang van het hebben van een cardioloog in het ziekenhuis, vooral bij spoedeisende behandelingen. Elias streeft ernaar om volgend jaar een poli te hebben voor de cardiologie. Nu wordt er al gewerkt aan de voorbereiding hiervan.

KNO-arts Henk-Jan Wouters zegt dat door de poli patiŽnten behandeld kunnen worden aan diverse aandoeningen in de oren, keel en neus. "Wij zijn niet bezig met alleen maar het verwijderen van amandelen", legt de specialist uit. Hij merkt op dat er ook een microscoop aanwezig is, waarmee diep in het trommelvlies gekeken kan worden naar ziekten in het oor. Door de microscoop kunnen verschillende operaties worden uitgevoerd. Bij de neus kunnen verstoppingen worden verwijderd en de neustussenschot rechtgezet worden. Er zijn veel mogelijkheden voor behandelingen door de KNO-poli en de benodigde apparatuur.

 
Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net / NSS

26-01-2013

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2013. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics