Nickerie.Net, woensdag 30 januari 2013


Brandweer Nickerie maakt lange werkdag

Nickerie - Brandweerlieden waren vanmorgen nog bezig met het overpompen van de lading van de tanktruck die gistermiddag aan de Gemaalweg in het district Nickerie over de kop ging. De brandweer moest eerst nagaan om welke lading het ging.

3f8e2b5a48583ae409f058f496638727.jpgUit de documenten van de tanktruck is gebleken dat er stookolie werd vervoerd. Hoofd brandmeester 1ste klasse Arnold Martodidjojo zegt aan Starnieuws dat het gaat om 20.000 liter stookolie, die bestemd was voor de EBS-centrale in de Clarapolder. De lading kwam van servicestation Mahespalsingh.

De rode jongens hebben gisteren direct nadat zij op de plek arriveerden, alle veiligheidsmaatregelen getroffen. De mensen van de omgeving moesten zich op ongeveer 300 meter van de omgekantelde truck houden. Er is nagegaan bij welke temperatuur stookolie vlam vat. Nadat bekend was dat stookolie bij 110C vlam kon vatten, zijn de brandweerlieden begonnen met het overpompen van de brandstof.

De lading van de omgekantelde tanktruck is overgepompt in een andere tankwagen, vertelt Martodidjojo. Volgens hem is de spil minimaal geweest en waren de manschappen vanmorgen nog bezig met het overpompen. Ze moeten er ook op toezien dat de werkzaamheden veilig en goed verlopen.


Brandstoftanker belandt in trens in Nickerie

Nickerie - Een brandstoftanker belandde vanmiddag in Nickerie aan de Gemaalweg, in de westelijke polder, in de langslopende trens. De brandstof die geleverd moest worden aan de EBS-centrale in de Clarapolder, is afkomstig van servicestation Mahespalsingh.

975c1aff4c28e99a6dc5a656a0b42cee.jpgDe brandstoftanker is over de kop geslagen aan de Gemaalweg.

De tanker is over de kop geslagen. De chauffeur kan nog niet aangeven hoeveel brandstof in de tanker zit. De brandweer die ter plekke is, heeft het gebied afgezet. Remie Markeloo van de brandweer Nickerie zegt aan Starnieuws de brandstof overgegoten moet worden in een lege tanker. Dan zal het voertuig op zijn wielen teruggezet worden. Dit zal onder begeleiding van de brandweer geschieden.

Intussen heeft de brandweer de mensen in de naaste omgeving gevraagd om hun woningen te verlaten, omdat er brandgevaar bestaat. De weg is ook afgesloten, deelt Markeloo mee. Markeloo zegt dat er in dit stadium nog niet aangegeven kan worden hoeveel brandstof er in het voertuig zit. De stukken moeten nog opgehaald worden. Eerste prioriteit van de brandweer is de veiligheid van mensen te garanderen.

Wanita Ramnath

 
Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net / NSS

28-01-2013

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright 2013. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics