Nickerie.Net, maandag 04 februari 2013


Kabinet president distancieert zich van uitspraken Info Act - Limburg teruggefloten

Paramaribo - Het kabinet van de president zegt in een verklaring dat uitspraken gedaan in Info Act niet behoren tot het beleid van de regering "casu quo de president van de Republiek Suriname". De regering Bouterse-Ameerali benadrukt dat het recht op vrije meningsuiting en de persvrijheid, zoals vastgelegd in artikel 19 van de grondwet te allen tijde te respecteren. De verklaring is ondertekend door perschef Clifton Limburg, die de presentator was van het gewraakte programma.

b0b27685cd7c501211d0f574d937f148.jpgIn het programma werd Jan Smeulders als mediadeskundige opgevoerd. Hij heeft afgegeven op het werk van journalisten en zei dat zij een gekozen regering niet mogen breken. Hij vindt dat beperkende regels ingevoerd moeten worden, zoals die in Colombia zouden gelden. Hij stelde net als vicepresident Robert Ameerali dat journalisten in dienst zijn van de regering. Hij las in het regeringsprogramma de les hoe de media zich moeten opstellen.

Cliff Limburg, perschef van het Kabinet van Bouterse, voelde zich helemaal verheerlijkt door deze uitspraken, die ook in de voorbespreking van het programma warenbesproken en voorbereid. Limburg, die meer op Joseph Goebbels begint te lijken, zou vreemd van hebben opgekeken toen ineens via de adviseurs van de 'baas' een notitie kwam om zich van de inhoud van het programma te distantieren. Al een geruime tijd fungeert Limburgh binnen het kabinet van Bouterse als een aap met een scheermes. Een gewichtige column van Starnieuws hoofdredacteur Nita Ramcharan veroorzaakte een kleine aarbeving in het medialand en andere media schaarden zich achter het kritiek dat mevrouw Ramcharan uitte op het door Cliff Limburg geregiseerde optreden van Jan Smeulders in het programma Info Act. Het is maar de vraag of het kabinet met zo'n verklaring de critici probeert te misleiden of het kabinet van Bouterse ineens toch wakker is geworden dat we inmiddels in het jaar 2013 leven en niet in de jaren'80 tijdens het bloeddorstige regime van Desi Bouterse.    

 
Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net / NSS / FOS Network

04-02-2013

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright 2013. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics