Nickerie.Net, dinsdag 12 februari 2013


Vechtpartij leerlingen leidt tot lichte hersenschudding

Nickerie - Vechtpartij leerlingen eindigt in lichte hersenschuddingEen vechtpartij tussen enkele leerlingen van de Technische School Nickerie heeft geleid tot een lichte hersenschudding voor een van hen, waarbij opname in het ziekenhuis noodzakelijk was. De 17-jarige leerling Yuesh Ganga lag vanaf vrijdagmiddag tot maandag in het Streekziekenhuis Nickerie. De vechtpartij was vrijdagmiddag omstreeks 12.00 uur in de gymzaal. ‘Acht leerlingen van een andere klas hebben mij geslagen, het was acht tegen een’, zei Ganga tegenover Dagblad Suriname. Hij beweert dat hij vrijdag omstreeks 12.00 uur al vrij was van school. Hij ging naar de gymzaal waar hij in elkaar is geslagen. ‘De jongens hadden een paar maanden geleden problemen met mij.’ Ganga zegt dat hij meerdere vuistslagen op zijn hoofd moest incasseren.

Vechtpartij leerlingen eindigt in lichte hersenschuddingDe ouders brachten Yuesh naar de Spoedeisende Hulp van het Streekziekenhuis Nickerie, alwaar opname noodzakelijk bleek. ‘De jongens die aan de kant van mijn zoon stonden, hebben wel een schorsing gehad. Maar de jongens die mijn zoon hebben gerammeld, komen normaal naar school alsof er niets is gebeurd, terwijl mijn zoon vier dagen in het ziekenhuis heeft gelegen’, vertelt de moeder aan Dagblad Suriname. Zij was gisteren bij de directie voor een gesprek. ‘Ik ga dit verder laten onderzoeken en er een politiezaak van maken. Want dit kan niet.’ Volgens de moeder is haar zoon eerst bedreigd geworden door een van de leerlingen, die ook een buurjongen van hen is.

Onderdirecteur Kasit Kadir van de Technische School Nickerie verduidelijkt dat deze kwestie verder onderzocht zal worden. Hij beaamt dat er inmiddels leerlingen zijn geschorst. Volgens de onderdirecteur zou het slachtoffer eerst krachttermen hebben geuit, wat uitgemond is in de vechtpartij. Bovendien is het zo dat de twee leerlingen buurjongens van elkaar zijn. Het vermoeden bestaat dat een burengeschil op school is uitgevochten. Kadir benadrukt dat het uiten van krachttermen en het mishandelen van andere leerlingen zeker niet is toegestaan op school. Tegen deze achtergrond is het niet uitgesloten dat er maatregelen getroffen zullen worden tegen de overige leerlingen die betrokken waren bij de vechtpartij. Inmiddels zijn al een paar ouders en leerlingen gehoord.

Asha Gajadien-Bhagwat

 
Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net /DBS

22-02-2013

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2013. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics