Nickerie.Net, woensdag 20 februari 2013


Regering steunt Ramdin niet voor toppositie OAS

20/02/2013 03:59 - Ivan Cairo

PARAMARIBO - De regering ziet er van af om Albert Ramdin voor te dragen voor de positie van secretaris-generaal van de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS). Ramdin, nu assistent-secretaris-generaal, had de regering laten weten belangstelling te hebben voor die post. Minister van Buitenlandse Zaken Winston Lackin geeft aan dat hij Ramdin al heeft geļnformeerd dat hij geen ondersteuning van Paramaribo zal krijgen.

Albert RamdinAlbert Ramdin

Buitenlandse diplomaten reageerden met verbijstering op deze ontwikkeling. De Caricom-leiders zijn tijdens de top in Haļti door de Surinaamse delegatie formeel op de hoogte gebracht van het besluit dat Suriname niemand kadidaat stelt voor de topfunctie bij de OAS. Buitenlandse diplomaten typeren de actie van Suriname als 'verraad'.

De huidige assistent-secretaris-generaal was naar verluidt door een aantal regeringsleiders van bepaalde Caricom-landen gepolst om zich kandidaat te stellen, waarna hij instemde en een persoonlijke lobby begon. De oud president van Guyana, Bharrat Jagdeo, had steun beloofd en zijn opvolger Donald Ramotar zou dat hebben herbevestigd.

Volgens Lackin is er geen sprake van verraad. De regering heeft niet kunnen constateren dat Ramdin binnen Caricom voldoende draagvlak heeft. Dat Guyana Ramdin al steun zou hebben toegezegd is niet bekend bij Lackin.

 
Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net /dWT

20-02-2013

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2013. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics