Nickerie.Net, zondag 24 februari 2013


Albert Ramdin, de Surinaamse trots

Paramaribo - Op 7 juni 2005 werd Ramdin gekozen tot assistent secretaris-generaal van de OAS, het was een mooi moment voor Suriname. De verkiezing van Ramdin was een goede motivatie voor jongeren van Suriname, om te dromen voor posities buiten de grenzen.

Suirnaamse topdiplomaat Albert Ramdin

Er wordt al jaren gekeken naar Ramdin als een voorbeeldfiguur, en het is altijd een lust om naar deze man te luisteren. We zien dat Ramdin voor 2de maal gekozen wordt tot assistent secretaris-generaal van de OAS in 2012, nadat hij wederom voorgedragen was namens Suriname. Na twee termijnen was de hoge verwachting van Surinamers om Ramdin te zien in de toppositie, waarvan wij weten dat hij de beste kandidaat is die de Caricom kan vertegenwoordigen.

'Niet te geloven'

En daar kwam de verrassing via de media naar buiten: de minister van Buitenlandse Zaken van Suriname, Winston Lackin, en president Desi Bouterse ondersteunen de kandidatuur van Ramdin niet voor de functie van secretaris- generaal van de OAS. Het is bijna niet te geloven! Zonder een strijd aan te gaan, is er netjes bedankt. Als dat niet genoeg is, wordt er direct in duidelijke woorden de kandidaat van Guyana voor de post van assistent secretaris-generaal van de OAS ondersteund.

Ten eerste is het een dieptepunt voor ons land, dat we geen geloof hebben in onze eigen mensen, maar meer nog dat we ons zo nederig opstellen voor een land die ons veel schade aanbrengt. Ja veel schade, omdat we zien dat de meeste drugsvangsten in Suriname afkomstig zijn van Guyana, “onze” Tigri-gebied is afgepikt door Guyana. Daar waar je eerst als sterke natie moet gaan praten met je buurland over deze zaken, stellen wij als regering ons zo nederig op voor Guyana.

Grote fout

Ramdin is nog tot 2015 onze assistent secretaris-generaal van de OAS. En met de uitlating en het verraad van de minister zullen zijn positie en werk (van Ramdin) hevig onder vuur worden zetten. Waar er gewerkt wordt, kunnen er fouten worden gemaakt, maar het is pas goed als je in staat bent om je fouten in te zien, en die te corrigeren.

Hopelijk is onze minister Lackin zich inmiddels al bewust dat hij een grote fout maakt door Ramdin niet voor te dragen, en dat er alsnog eerherstel komt naar onze Surinaamse trots, en dat er een lobby campagne op touw wordt gezet om Ramdin te kandideren voor de hoogste positie binnen de OAS. Als hij het in het uiterste geval niet haalt, moeten we ten minste trots zijn, dat we een eerlijke, rechtvaardige en nationalistische strijd hebben gevoerd voor ons land. We zullen dan ook een ervaring rijker zijn hoe we moeten omgaan om topposities buiten Suriname.

Namens de jongeren van Suriname wensen wij Ramdin heel veel succes toe met zijn werk wat hij doet, en we weten dat hij in staat zal zijn Suriname in de hoogste functie van OAS naar een ultieme niveau te brengen. Albert Ramdin wordt gezien als een voorbeeldfiguur zonder bevlekt verleden. Minister ontneemt u de jongeren van Suriname het recht niet trots te zijn op onze mensen.

Mitesh Bhaggoe

 
Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net /NSS

24-02-2013

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2013. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics