Nickerie.Net, dinsdag 05 maart 2013


Corruptie voor het neus van vp Ameerali - kwart miljoen voor onbekend medianetwerk

PARAMARIBO, 4 mrt – Voor het tot nog toe onbekende Nationaal Informatie & Communicatie Netwerk, NICN, is ruim een kwart miljoen Surinaamse dollar (ongeveer negentigduizend euro) gereserveerd. Volgens de Times of Suriname moet het bedrijf geleid door voormalig presidentieel woordvoerder Borger Breeveld, radio- en televisieprogramma maken. Het werk moet in mei af zijn. Maar volgens vicepresident Robert Ameerali is er nog niets gepresteerd.

Van echte opdrachten en projecten is geen sprake, althans nog niet. “Er is tot nu toe volgens mij alleen een voorstel ingediend voor een aantal activiteiten. Maar definitief is er hierover nog niet gesproken. We weten nog niet wat we moeten belichten. Maar in de komende periode zullen we kijken wat de onderwerpen zijn die aan de orde moeten komen. Niets is nog definitief en het bedrijf is nog niet echt bezig met het produceren van de verschillende programma’s”, zegt Ameerali.

De radio- en televisieprogramma’s zijn bestemd voor de Nationale Voorlichtingsdienst. Die produceerde dit soort werk ooit zelf. Aan een openbare inschrijving, ooit het stokpaardje van Ameerali, is kennelijk niet gedacht. Wellicht vergeten. Volgens de krant is het geld al overgemaakt, kennelijk als aanmoediging tot presteren. De opdracht tot betalen kwam van Vivian Gordon, directeur van het kabinet van de vicepresident. Gordon is ook bestuursvoorzitter van NICN.

 
Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net /Waterkant / Fos Network

05-03-2013

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2013. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics