Nickerie.Net, zondag 10 maart 2013


Geasfalteerde Karachiweg in gebruik genomen

Nickerie - De Karachiweg in Nickerie is officieel in gebruik genomen. De Karachiweg vormt een onderdeel van de verbinding tussen de Westelijke en Oostelijke polders in Nickerie.

Bij elke regenval verkeerde de weg in een slechte staat, ook mede als gevolg van zwaar landbouwverkeer. Vanaf nu kan in de regenseizoen de geoogste padie makkelijker getransporteerd worden naar de pellerij om verwerkt te worden. De boeren die in de omgeving die hun landbouwareaal hebben, zijn blij met de asfaltering van deze weg.

De verharding van deze wegen maakt onderdeel uit van het infrastructuurbeleid van de Frontregering, dat deels door de huidige regering wordt voortgezet. Districtscommissaris Wedprekash Joeloemsingh vroeg de burgers zuinig om te gaan met de infrastructuur. Ook een weg naar Apoera staat in de planning.  Door de ontsluiting van Apoera en omgeving, kunnen de kinderen van het dorp met de schoolbus naar Nw Nickerie reizen voor hun verdere opleiding. Ook staat op het programma de verbreding van de TW-brug in Wageningen, waardoor het verkeer gelijk van beide richtingen mogelijk zal zijn.

"Als de vorige regering iets goeds deed, gaan wij het continueren", zij Abrahams die de weg opende samen met de Nickeriaan, de 75-jarige heer Pritipal Mahabal.

Karachiweg, Nickerie (Graphics: Nickerie.Net)

 
Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net /NSS/Fos Network

06-03-2013

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright 2013. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics