Nickerie.Net, donderdag 07 maart 2013


Rijstboeren ontevreden over opkoopprijs padie: liever SRD 80 dan  SRD75 voor 79 kilo

06/03/2013 21:45 - Beta Debidien

NIEUW NICKERIE - Rijstboeren zijn ontevreden over de in hun ogen te lage opkoopprijzen voor de rijst die nu geoogst wordt. Dat vindt Bramdew Rampadarath, voorzitter van de Vereniging van Padie Producenten (VPP).

In Nickerie zijn de paddieboeren vorige week begonnen met de voorjaarsoogst  In Nickerie zijn de paddieboeren vorige week begonnen met de voorjaarsoogst

De boeren krijgen nu SRD 75 uitbetaald voor een baal natte padie van 79 kilogram. "Een ongezonde ontwikkeling, want gezien de internationale prijzen van rijst en rijstproducten in het buitenland zou de molenaar meer kunnen bieden", aldus Rampadarath.

SRD 80 voor een baal zou hij een betere prijs vinden om uit de kosten te komen en waarbij de boer ook nog een kleine winst maakt. Uit gesprekken die de voorzitter heeft gehad met rijstbedrijf Narvin NV, is gebleken dat het bedrijf die SRD 80 alleen wil betalen voor een bepaalde rijstsoort. Voorlopig neemt Rampadarath een wachtende houding aan en zal hij de situatie op de voet volgen. "Indien de producenten bij ons aangegeven acties te willen ondernemen, zullen wij ook niet aarzelen dat te doen" benadrukt Rampadarath.

 
Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net /dWT

07-03-2013

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright 2013. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics