Nickerie.Net, zondag 10 maart 2013


Succesvolle gezondheidsactiviteit in Nickerie

Nickerie - Het Nationaal Nierdialyse Centrum (NNC) en het dokter Lachmipersad Mungra Streekziekenhuis Nickerie (LMSZN) hebben een succesvolle open dag gehouden bij de markt, zaterdag. De opkomst was buiten verwachting. Er hebben zich 440 personen aangemeld om geprikt te worden en hun body mass index (bmi) te berekenen.

85ccb6d0763869765be3ec315170ebb8.jpgMedewerkers van NNC bezig met onderzoek.

Internist/nefroloog Ingrid Heerenveen merkt op een dwars doorsnede van mensen de activiteit hebben bezocht, die ter gelegenheid van de Wereld Nierendag is gehouden. Gezien de grote behoefte, ook van mensen die hadden willen komen, maar moesten werken, moet zo een activiteit volgens haar twee dagen worden gehouden.

Van de 440 personen die geprikt zijn, werden 70 verwezen naar de huisarts met een briefje voor verdere behandeling. Veertien zijn naar medisch pedicure verwezen, terwijl drie zijn gelijk gestuurd naar de spoedeisende hulp vanwege een abnormale hoge bloeddruk en hoge suikerspiegel. Volgens directeur Antoine Elias van het LMSZN moet deze open dag herhaald worden. Hij wil binnen zes maanden weer zo een activiteit houden. Hij zal een beroep doen op het NNC om samen met het ziekenhuis de gemeenschap meer informatie te geven, waardoor er preventief opgetreden kan worden.

 
Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net /NSS

10-03-2013

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright 2013. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics