Nickerie.Net, dinsdag 02 april 2013


Update:

Dragrace Nickerie trekt duizenden bezoekers

Nickerie - De dragrace in Nickerie in het Paasweekend is een groot succes geworden. Duizenden bezoekers waren getuige van de spannende bromfietsrace, stunts en shows bij het Corantijnstrand.

4dccb7b0af097a53c33f5fac24465782.jpgEen van de stunters tijdens de dragrace in Nickerie.

Jacky Diran, voorzitter van Diwo Racing Team tevens organisator, zegt aan Starnieuws dat de opkomst van de deelnemers en het publiek buiten verwachting is geweest. Hij blikt tevreden terug. Diran vindt het geweldig dat de belangstelling voor deze tak van sport aan het groeien is.

Nickerie kreeg veel bezoekers uit Paramaribo en andere districten. De horecasector heeft ook goede geboerd. Alle hotels en vakantiehuizen waren volgeboekt. Diran is blij dat alles goed is verlopen.


Record aantal deelnemers dragrace in Nickerie

Nickerie - Het is traditie geworden in Nickerie dat tijdens het paasweekend dragrace wedstrijden worden gehouden. Ruim 160 deelnemers hadden zich ingeschreven voor dit evenement. Dit is een record zegt organisator Jack Diran.

828dc16e3dc50aa13275efacabafb0c9.jpgEr werden wedstrijden gehouden in diverse klassen, waarbij er ook diverse attracties waren.  Bij de dragraces namen motorrijders het tegen elkaar op om binnen de snelste tijd een bepaalde afstand af te leggen. Meestal gebeurt dat over een rechte lijn van vierhonderd meter. Voor dergelijke wedstrijden worden de motorvoertuigen eerst geclassificeerd aan de hand van een aantal vaste criteria zoals motorvermogen, modificaties, frame type en het aantal cilinders. De bedoeling van deze classificatie is om er zeker van te zijn dat de voertuigen tegen elkaar opgewassen zijn.

Het was weer een "waar spektakel van twee dagen in Nickerie". De wedstrijden werden gehouden op het Corantijnstrand en gingen door tot 19.00 uur. Alle hotels en vakantiehuizen waren netals de voorgaande jaren volgeboekt.

 
Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net / NSS / Fos Network

02-04-2013

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright 2013. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics