Nickerie.Net, woensdag 03 april 2013


Bouterse zwijgt over vele corruptiegevallen

PARAMARIBO - President Desiré Bouterse blijft in alle talen zwijgen over de vele corruptiegevallen die verschillende DNAleden naar buiten hebben gebracht. Op de brieven die onder andere de VHP-parlementariërs Sheilendra Girjasing en Mahinder Jogi hebben geschreven met het verzoek een onderzoek in te stellen waarom onder andere de minister van Justitie en Politie Eduard Belfort een bedrag van omgerekend US$ 50.000 heeft uitbetaald aan een beleidsadviseur en een terrein heeft gekocht van ruim US$ 1 miljoen is nooit gereageerd. Ook op de verzoeken van DOE-parlementariër Carl Breeveld om de vele grootschalige gronduitgiften uit te leggen heeft de president nooit antwoord gegeven.

In een interview zegt Girjasing dat hij ook niets anders had verwacht van de regering. “Ik heb absoluut niets gehoord, maar ik had ook niet de beleefdheid van de regering verwacht om antwoorden te geven op de brieven. Het is onze taak als parlementariër om misstanden te signaleren en die onder de aandacht van de regering te brengen, maar de regering heeft doodleuk lak eraan.

We zien dat de president vanaf zijn aantreden het parlement mijdt en de ministers langzaamaan dit voorbeeld zijn gaan volgen”, aldus Girjasing. De parlementariër uit Commewijne zegt dat de enige minister die ooit heeft gereageerd op een brief de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij Hendrik Setrowijojo is. “Hij is de enige minister die ooit een brief netjes heeft terug geschreven. Voor de rest heb ik van niemand ooit iets gehoord”.

Girjasing zegt dat de regering klaarblijkelijk geen antwoorden heeft op de vragen die gesteld zijn in het parlement. Hij vindt dat de attitude van de president stagnerend werkt voor DNA-leden. “Moet de gemeenschap nu gaan gissen waarom Belfort een bedrag van US$ 50.000 heeft betaald aan zijn beleidsadviseur?

De minister komt doodleuk zeggen dat hij niet wist dat Seedorf een beleidsadviseur was, terwijl dat duidelijk staat aangegeven op de beschikking. De minister heeft nooit kunnen vertellen waarom er bijzondere benoemingen zijn doorgevoerd. De gemeenschap wordt van alle kanten gemolesteerd. Burgers zijn niet veilig. Vrouwen worden verkracht en ga zo maar door en de politie treedt niet eens behoorlijk op”, zegt Girjasing.

Dat de president ervoor kiest structureel te blijven zwijgen, vindt hij een kwalijke zaak. Ook Saramacca-parlementariër Mahinder Jogi zegt in een gesprek dat hij niets meer heeft vernomen na de zoveelste brief te hebben gestuurd naar de president. Ook hij hekelt het feit dat er geen antwoorden worden gegeven op de vele vragen die te maken hebben met gronduitgiftes.

 
Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net / No Spang

04-04-2013

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2013. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics