Nickerie.Net, woensdag 03 april 2013


Regering Suriname bezuinigt door geldgebrek

PARAMARIBO – De regering zit met gebrek aan geld en voert daarom bezuinigingen door. Ministers mogen niet meer voor van alles op reis. Volgens de Ware Tijd wordt er nogal stiekem over gedaan. Uit coalitiekringen verneemt de krant dat in de ministerraad gesproken is over de financiële situatie. Ministers is ook vooral op het hart gedrukt dat er geen mededelingen mogen worden gedaan.

SRDVooral de pers moet zoveel mogelijk buiten de deur worden gehouden. In de ministerraad zijn meerdere oplossingsmodellen besproken. In elk geval wordt al bezuinigd op reisjes. Onlangs mocht minister Falisie Pinas van Transport Communicatie & Toerisme niet naar Ecuador en de toerismebeurs van Utrecht, Nederland. Ook het uitblijven van maatregelen in de sociale sfeer is opmerkelijk. President Desiré Bouterse had nog wel een versnelde uitvoering beloofd.

Uit recente cijfers van de Centrale Bank van Suriname blijkt dat de regering meer voorschotten opneemt. In frebuari was er bijna een verdubbeling naar vierhonderd miljoen Surinaamse dollar (ongeveer honderd miljoen euro). De schuld bij de centrale bank is nu opgelopen naar ruim zevenhonderd miljoen Surinaamse dollar. Al bij haar aantreden kondigde de regering bezuinigingen aan. Onder meer zouden ministeries gemeenschappelijk aankopen doen. Het is er niet van gekomen.

 
Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net / Waterkant

04-04-2013

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2013. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics