Nickerie.Net, zaterdag 06 april 2013


SZN krijgt nieuwe mortuariumkast en ambulance

06-04-2013 03:05 - Beta Debidien

NIEUW NICKERIE - Het Lachmipersad Mungra Streek Ziekenhuis Nickerie heeft vrijdag een nieuwe mortuariumkast in gebruik genomen. De kast behoort tot een van de drie cadeaus die minister Michel Blokland van Volksgezondheid vorig jaar tijdens zijn werkbezoek toezegde. En van IamGold kreeg het SZN een nieuwe ambulance.

Sharmila Jagnanansingh van Iamgold/Rosebel Gold Mines en SZN-directeur Antoine Elias tekenen de overdracht van de nieuwe ambulance.   Sharmila Jagnanansingh van Iamgold/Rosebel Gold Mines en SZN-directeur Antoine Elias tekenen de overdracht van de nieuwe ambulance. Foto: Beta Debidien

De oude mortuariumkast zal worden opgezet in het inheems dorp Apoera. Algemeen directeur Antoine Elias zei aan de bewindsman: "Wij kijken nu vol verwachting uit naar cadeau nummer twee en drie, namelijk ons gecertificeerde keuken en apparatuur voor het op te zetten radiodiagnostiek centrum." Ook werd de opening verricht van een garage voor de ambulances met een wasserij. "Niet alleen voor duurzaam gebruik van onze voertuigen hebben wij een wasserij erbij gebouwd, maar vooral ook om kosten te besparen", benadrukte Elias.

Het Streekziekenhuis ontving vrijdag van Iamgold/Rosebel Gold Mines tevens een splinternieuwe ambulance ter waarde van ongeveer 80.000 US Amerikaanse dollar. Sharmila Jadnanansingh, juridisch manager van Iamgold, zei bij de overdracht dat een ambulance levens redt. "Dat is waar we natuurlijk honderd procent achter staan."

 

 
Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net /dWT

06-04-2013

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright 2013. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics