Nickerie.Net, dinsdag 16 april 2013


Mortuarium Nickerie heeft nu voldoende capaciteit

Nickerie - De behoefte aan meer koelruimte was groot in het district Nickerie. Het kwam weleens voor dat twee ontzielde lichamen in één koelcel moesten. Een van de prioriteiten van de leiding was om hier verandering in te brengen. Het ministerie van Volksgezondheid heeft een nieuwe koelcel met zes laden geschonken aan het mortuarium van het dokter Lachmipersad Mungra Streekziekenhuis Nickerie (LMSZN). Het ziekenhuis heeft uit eigen middelen een koelcel met vier laden aangeschaft.

f582581047030ac4c4aea043363a6cd2.jpgMinister Michel Blokland en Bisnoepersad Dalloesingh, voorzitter van het stichtingsbestuur van het LMSZN onthullen het naambord van het mortuarium

Het gebouw heeft ook een likje verf gekregen en een naambord. Minister Michel Blokland van Volksgezondheid was vrijdag in Nickerie en heeft de koelcel formeel overgedragen aan LMSZN. Directeur Antoine Elias bedankte de bewindsman voor de voortvarendheid waarmee dit project is afgewikkeld. Het is altijd pijnlijk wanneer iemand komt te overlijden, maar de situatie wordt erger wanneer het ontzielde lichaam niet met respect kan worden behandeld.

De oude koelcel zal gedoneerd worden aan het bestuursressort Kabalebo. Daar is er helemaal geen koelfaciliteit. Mensen die komen te overlijden worden op ijs gezet. Districtscommissaris Roline Samsoedien is blij met de geste. De bewoners van Kabalebo hebben haar meegedeeld dat ze ingenomen zijn dat hun overleden dierbaren in een koelcel kunnen. Twee aannemers hebben aangeboden om een mortuarium te bouwen voor Kabalebo.

 

 
Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net /NSS

16-04-2013

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2013. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics