Nickerie.Net, dinsdag 16 april 2013


Randjitsingh: parlementsvoorzitter heult met regering

PARAMARIBO - De voorzitter van het parlement, Jennifer Simons, heult met de coalitie en de regering. Dit zegt parlementariër Radjkoemar Randjitsingh (Nieuw Front/VHP). Van een neutrale opstelling is totaal geen sprake. De voorzitter heeft geweigerd een motie te behandelen die de oppositie indiende tijdens de debatten over de gouddeals. Dat zette behoorlijk kwaad bloed.

De oppositie is zo een kans ontnomen de eigen standpunten formeel te maken. “De wijze waarop de voorzitter samenspant met de coalitie en de regering alle gelegenheid geeft om hun rare dingen te doen en de wijze waarop zij de oppositie letterlijk wegdrukt in een hoekje, kan echt niet worden geaccepteerd”, zegt Randjitsingh tegenover de Times of Suriname. Het is ook waarom niet werd deelgenomen aan de stemming.

De maat is vol en er worden daden gesteld. “We accepteren het dictatoriale gedrag van de voorzitter niet meer en we zijn het niet eens met de wijze waarop deze deal behandeld is in het parlement. We hebben ook voorstellen gedaan maar die zijn iedere keer van de tafel geveegd. Het ergste is dat in de gouddeal Suriname weinig tot geen zeggenschap heeft”, aldus Randjitsingh. Toch beweren zowel Simons als de coalitie dat bepaalde correcties in de deal op aanbeveling van de oppositie werden doorgevoerd.

 

 
Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net /Waterkant

16-04-2013

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2013. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics