Nickerie.Net, woensdag 24 april 2013


‘Vrije meningsuiting mag geen celstraf opleveren’

24/04/2013

PARAMARIBO - Het recht op vrije meningsuiting mag niet belemmerd worden door wetgeving waardoor mensen die hun mening geven een celstraf riskeren. Dit zei voorzitter Wilfred Leeuwin van de Surinaamse Vereniging van Journalisten (SVJ) dinsdagavond in een gezamenlijke persconferentie met vertegenwoordigers van het International Press Institute (IPI).

Surinaamse Vereniging van Journalisten (SVJ) dinsdagavond in een gezamenlijke persconferentie met vertegenwoordigers van het International Press Institute (IPI).Milton Hubard Surinaamse Vereniging van Journalisten (SVJ) dinsdagavond in een gezamenlijke persconferentie met vertegenwoordigers van het International Press Institute (IPI).

Het zijn vooral journalisten die door deze koloniale 'muilkorfwetten' het risico in de bak te belanden.

De internationale organisatie, die de afgelopen twee dagen op bezoek was in Suriname, voert campagne in verschillende landen om deze koloniale wetten uit de Grondwet te schrappen. IPI en SVJ hebben in Suriname met verschillende organisaties en instanties hierover gesproken. Hoewel de wetten zeer zeldzaam worden gebruikt, vinden mediaorganisaties het gevaarlijk om deze te laten bestaan.

IPI-voorzitter Alison McKenzie benadrukt echter dat het schrappen van de bewuste wetten niet bedoeld is om journalisten de ruimte te geven onwaarheden te publiceren zonder dat er hieraan consequenties verbonden kunnen worden. De mogelijkheid om een journalist aan te klagen moet van kracht blijven.

 

 
Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net /dWT/FOS Network

24-04-2013

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2013. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics