Nickerie.Net, vrijdag 26 april 2013


Elias doet medische aankopen in BelgiŽ

Nickerie - LMSZN-directeur Antoine Elias, geflankeerd door ambassadeur Wilfred Christopher en Nico De Witte. Het dokter Lachmipersad Mungra Streekziekenhuis Nickerie (LMSZN) doet aankopen van medisch apparatuur in BelgiŽ. Hiertoe zijn algemeen directeur Antoine Elias en technisch medewerker Yudel Torres op werkbezoek in BelgiŽ.

cb09cbea9b65230be16ddb6fb21c6ea7.jpgMet de firma Benetec is het ziekenhuis in zee gegaan en Elias verwacht binnen twee weken de Gyn echo en binnen twee maanden de cardio echo. Voor het aanschaffen van een mamograaf wordt er nog onderhandeld. De Gyn echo heeft een prijskaartje van euro 15.000 en voor de cardio echo en de mamograaf moeten de definitieve bedragen nog vastgesteld worden. Alles wordt betaald uit middelen van het LMSZN, zegt het ziekenhuis.

Samenwerking

Elias deed ook zijn opwachting bij de ambassadeur van Suriname in Brussel, BelgiŽ, Wilfred Christopher. De diplomaat bracht Elias in contact met Nico De Witte, die verbonden is aan het college of Gendt. De Witte is opleiding manager tevens ook hoofddocent. Het LMSZN zal stage plaatsen ter beschikking stellen voor BSc verpleegkundigen in de diabeteszorg. Christopher heeft de ruimte beschikbaar gesteld om de gesprekken te voeren.

Na de besprekingen met De Witte en het bedrijf Benetec heeft de delegatie op kosten van de firma Matachana, in Spanje, Barcelona, een geheel verzorgde reis vanuit BelgiŽ naar Barcelona voor drie dagen via Torres Yudel aangeboden gekregen en een rondleiding in het bedrijf waar er ziekenhuisitems aangeboden worden. De ziekenhuisfunctionarissen zullen een week uitlandig zijn.

 

 
Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net /NSS

26-04-2013

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2013. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics