Nickerie.Net, woensdag 01 mei 2013


Buza-personeel mag niet naar kroningsfeest

30/04/2013 02:31 - Ivan Cairo

PARAMARIBO - Medewerkers van het ministerie van Buitenlandse Zaken mogen dinsdag niet naar het kroningsfeest bij de Nederlandse ambassade. Dat verbod kregen ze maandag per circulaire van de leiding van het ministerie. Of er strafmaatregelen komen tegen wie wel gaat is onduidelijk.

Al twee jaar wordt de Surinaamse regering niet meer uitgenodigd op officiële activiteiten van de Nederlandse ambassade. In 2011 ontstond een rel omdat president Desi Bouterse noch vicepresident Robert Ameerali was uitgenodigd voor de receptie ter gelegenheid van de viering van Koninginnedag op 30 april. Vanaf het aantreden van de regering Bouterse in augustus 2010 liggen Paramaribo en Den Haag diplomatiek met elkaar overhoop.

Voor het feestje heeft niemand een uitnodiging van de ambassade gekregen. Ook de regering niet. Floor Nuiten-Elzinga, woordvoerster van de Nederlandse ambassade zegt dat belangstellenden zich vooraf moesten opgeven. Wie zich geregistreerd had wordt verwacht.

Voor het ontbijt en de rechtstreekse uitzending van de inhuldiging van koning Willem Alexander hebben zich ongeveer vijfhonderd personen opgegeven. Ook voor de borrel later in de middag heeft hetzelfde aantal zich aangemeld.-.

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net /dWT

30-04-2013

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright 2013. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics