Nickerie.Net, woensdag 01 mei 2013


Diaspora in behandeling bij DNA

30/04/2013 07:59 - Annelies Brinkman

PARAMARIBO - De Nationale Assemblee (DNA) zal dinsdag beginnen met de behandeling van de ‘diasporawet’. Deze wet moet het makkelijker maken voor niet-Surinamers die wel van Surinaamse afkomst zijn, te gaan wonen, werken en investeren in Suriname.

Als het aan de sportliefhebbers ligt, gaat deze wet het ook mogelijk te maken dat bijvoorbeeld Nederlandse Surinamers voor het nationale voetbalteam mogen spelen. Nu kan dat niet. Volgens Rajesh Gayadien, nauw betrokken bij Natio, kan dit geregeld worden via een 'nationaliteitsartikel' waarbij de regering de Surinaamse nationaliteit voor een bepaald doel verstrekt.

VHP-parlementariër Chandripersad Santokhi is het daar mee eens. ''Ik ben voorstander van een integraal diasporabeleid inclusief de voetbalsport. Er zou een pilot moeten komen met betrokkenheid van alle nationale en internationale stakeholders'', vindt Santokhi.

Toch is niet iedereen voorstander van een dergelijke constructie. NDP-er Theo Vishnudatt is duidelijk. ''We hebben talent genoeg in Suriname. Daar hebben we de diaspora niet voor nodig. Laten we zorgen dat de talenten zich hier beter kunnen ontwikkelen.''

Carl Breeveld (DOE) vindt het wel goed als er per geval gekeken wordt of er een uitzondering gemaakt kan worden. ''Maar het gaat te ver om het via de PSA-wet te regelen.''

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net /dWT

30-04-2013

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2013. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics