Nickerie.Net, woensdag 01 mei 2013


Santokhi betreurt juichverbod Buitenlandse Zaken

30/04/2013 14:29 - Ivan Cairo

PARAMARIBO - VHP-voorzitter en assembléelid Chandrikapersad Santokhi betreurt het verbod van het ministerie van Buitenlandse Zaken aan haar medewerkers om het inhuldigingsfeest van koning Willem-Alexander op de Nederlandse ambassade bij te wonen. De regering voert volgens hem een “zig-zag buitenlands beleid”. Vooral in het geval van Nederland.

VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi.VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi. Foto: dWT Archief

"Ze boycot de kroning van Willem-Alexander, die ook koning is van de Surinaamse diaspora in Nederland en predict aan de andere kant voorstander te zijn van de diaspora", zegt Santokhi, die ook lid is van de parlementaire commissie voor Buitenlandse Zaken. Een goed diasporabeleid ontwikkel je in nauwe samenwerking tussen de beide regeringen. Dat de Nederlandse regering wordt geboycot "om enge persoonlijke belangen van enkele personen", is niet bevorderend voor het ontwikkelen van een degelijk diasporabeleid.

"De circulaire wordt gebruikt als machtsmiddel, omdat het gezag van de minister van Buitenlandse Zaken al verdwenen is door het falend buitenlands beleid", beweert Santokhi. Hij hoopt dat Surinames zaakgelastigde in Nederland, Chantal Doekhie, zich houdt aan de instructie. "Want die was wel van plan aar de ceremonie in Nederland te gaan", zegt het assembléelid.

De VHP heeft intussen een felicitatieboodschap gestuurd naar de nieuwe koning en de Nederlandse bevolking in verband met de troonswisseling.

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net /dWT

30-04-2013

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2013. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics