Nickerie.Net, zaterdag 04 mei 2013


Kaieteur News: Persvrijheid in gevaar

Curacao - De ceo van Kaieteur News, Glenn Lall (links) met het protestbord. Een conferentieganger toont zijn solidariteit met zijn collega. Het meest opvallende tijdens de opening van het mediaseminar op Curaçao vandaag is de wijze waarop Glenn Lall, ceo van Kaieteur News zijn bezorgdheid uit over de persvrijheid in Guyana. Hij staat met een bordje voor de ingang van de conferentiezaal, waarmee hij aangeeft dat de persvrijheid in zijn land in gevaar is.

466491c40390ff43914923f77467ccf8.jpgDe Unesco houdt van 3 tot 5 mei een 'Caribbean Media Summit' in samenwerking met de Associatie van Caribische Mediawerkers (ACM) en de overheid van Curaçao. In drie workshops wordt dieper ingegaan op het verslaan van verkiezingen, rampen en wetenschappen & duurzame ontwikkeling.

Dark dirty secret Lall zegt dat er 22 radio frequenties zijn gegeven aan familie, vrienden en partijgenoten van de vorige president van Guyana, Bharat Jagdeo. De vergunningen zijn vlak voor de verkiezingen van november 2011 in het geheim verstrekt. De samenleving werd pas geïnformeerd toen parlementariërs vragen stelden hierover aan de regering.

De media in Guyana noemen dit een 'dark dirty secret'. Opvolger van Jagdeo, partijgenoot Donald Ramotar, vindt dat de regering niets verkeerds heeft gedaan. Er is volgens de regels gehandeld, stelt staatshoofd Ramotar. De ACM, het ‘Internationaal Press Institute (IPI), andere organisaties en de Amerikaanse regering zijn op de hoogte gesteld van de ongewenste situatie. Deze kwestie zal worden besproken op de summit en verdere acties zullen worden ondernomen door de ACM en IPI. De Surinaamse Vereniging van Journalisten is aangesloten bij deze beide organisaties.

 

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net /NSS

04-5-2013

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2013. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics