Nickerie.Net, maandag 27 mei 2013


LVV verbiedt zware vrachtwagens op herstelde polderwegen

27/05/2013

WAGENINGEN - Het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) verbiedt zware vrachtwagens te rijden op de pas herstelde polderwegen in Wageningen. Guido van der Kooye, coördinator van LVV, zegt dat rijstboeren schuldig zijn aan de slechte staat van de wegen. De vrachtwagens met geoogste padie zijn vaak te zwaar beladen en rijden daardoor de wegen kapot. van der Kooye verwijst naar de situatie te Lijn 6 in Wageningen, waar de conditie van de weg verslechterd is.

Padie wordt geladen in een vrachtwagen voor transport naar de pelmolen. De te zwaar beladen vrachtwagens rijden echter de pas herstelde wegen in Wageningen kapot. Padie wordt geladen in een vrachtwagen voor transport naar de pelmolen. De te zwaar beladen vrachtwagens rijden echter de pas herstelde wegen in Wageningen kapot. Foto: Beta Debidien

"We hebben zelfs de hulp van de politie moeten inroepen om de mensen op andere gedachten te brengen", zegt de LVV-coördinator. Hij vraagt zich af of de boeren niet inzien dat zij de wegen kapot rijden en daardoor hun eigen belang schaden. Als de wegen onbegaanbaar zijn, zullen de boeren evenals voorheen moeten uitkijken naar andere mogelijkheden om hun geoogste padie te vervoeren naar de pelmolen, waarschuwt Van der Kooye.

 

 
Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net /dWT

27-05-2013

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2013. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics