Nickerie.Net, maandag 27 mei 2013


Suriname in drie jaar op acht negatieve lijsten

PARAMARIBO, 26 mei -”In een periode van drie jaren staat Suriname al op meer dan acht lijsten en wordt op acht lijsten negatief besproken. Dit is niet goed voor het imago van het land.” Dit zegt ex-minister van Justitie & Politie en VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi. Het loopt van corruptie naar kinderarbeid. Zorgwekkend is vooral dat Suriname wordt aangemerkt als ‘risicoland’ als het om terrorisme gaat.

Er wordt als het ware niets gedaan om het land te vrijwaren. Communicatie met andere landen is er nauwelijks. ”Ik was verbaasd te zien dat ook Suriname was opgenomen op de lijst als hoogrisicoland voor terrorisme, aangezien we pas een wet hebben goedgekeurd die het financieren van terrorisme strafbaar stelt. Maar zo zie je dan ook dat wetten maken nog niet betekent dat een land serieus bezig is met het bestrijden van terrorisme”, zegt Santokhi tegenover De West.

Er is ook kans dat in de samenleving slaapcellen van terroristen zitten. ”Aan de hand van jouw activiteiten worden zij wakker. Als je zwak beleid voert, geef je hen de vrijheid om hun gang te gaan. Doordat terroristen zien dat je land zwak is, gebruiken ze het om andere landen te financieren”, aldus Santokhi. Het voorkomen op lijsten van onder meer Transparancy International is slecht voor het nationale imago. Het ergste is dat Surinamers die reizen, er ook last van ondervinden.

 
Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net /Waterkant

27-05-2013

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2013. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics