Nickerie.Net, dinsdag 11 juni 2013


Bejaarde vrouw in Nickerie gekneveld en beroofd

Nickerie - In de Rambaran Mishreweg te Corantijnpolder is de bejaarde D.K. zondagmorgen op brute wijze beroofd van haar geld en sieraden. De 73-jarige vrouw die alleen woont, werd aan handen en voeten gebonden. De twee rovers, GP (20) en CE (30), hebben de vrouw bedreigd met een mes, waardoor het slachtoffer verwondingen aan haar vingers heeft opgelopen. De politie heeft de onverlaten vanmorgen nabij het Corantijnstrand kunnen inrekenen.

Gewestelijk Politiecommandant Stanley Benschop zegt dat de criminelen volmondig hun daad hebben bekend. Ze hebben aangegeven dat ze zich op een bromfiets hebben begeven naar de woning van de vrouw. Bij een loods, die naast haar woning grenst, hebben ze de bromfiets verborgen. Ze gooiden met een steen de venster van de slaapkamer van D.K. stuk en zijn de woning door de ontstane opening binnengedrongen. Na hun daad zijn ze naar Nieuw Nickerie gereden, waarna ze een taxi hebben gepakt naar het Corantijnstrand.

Goede tip “Vermoedelijk wilden deze onverlaten de oversteek naar Guyana maken, om daar hun buit te verkopen,” merkt Benschop op. Door een “heel goede tip vanuit de samenleving” is het gelukt de mannen aan te houden. Op hen is een groot deel van de buit teruggevonden.

De recherche van Nieuw Nickerie is bezig met het verder onderzoek. De politiecommandant vermoedt dat met de aanhouding van deze twee criminelen, de derde dievenbende in het district is opgerold. “We gaan verder om de laatste van de vier te elimineren,” geeft Benschop mee. Op zijn wekelijkse persontmoeting sprak de politiecommandant van een “lafhartige daad om een oude vrouw zo te verrassen in haar slaap en haar op zo’n brute wijze te beroven.”

 
Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net/NSS

11-06-2013

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2013. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics