Nickerie.Net, woensdag 12 juni 2013


Ook minister Sitaldien moet het veld ruimen

11/06/2013 11:01

 PARAMARIBO - Ook minister Shirley Sitaldien van Onderwijs moet het veld ruimen. Zij is de derde minister in wie president Desi Bouterse het vertrouwen opzegt. Welke ministers nog meer het veld moeten ruimen, wordt voor vrijdag bekend, wanneer het staatshoofd naar Hati gaat, zo heeft de Ware Tijd vernomen.

Shirley SitaldienShirley Sitaldien  

Sitaldien was dinsdagmorgen zelf nog niet op de hoogte van het besluit. "Helaas is dit mij niet bekend'', reageerde ze desgevraagd.

Er ligt ook een positiewisseling in het verschiet tussen Stanley Betterson, de huidige minister van Regionale Ontwikkeling, en zijn collega van Justitie en Politie, Edward Belfort. Een definitief besluit daarover wordt genomen door de ABOP, de partij van Ronnie Brunswijk die beide bewindslieden heeft voorgedragen.

Eerder werd bekend dat Ramon Abrahams (Openbare Werken) en Ginmardo Kromosoeto (Ruimtelijke ordening, Grond- en Bosbeheer) hun positie zullen verlaten. Assembleelid Rabin Parmessar zal Abrahams opvolgen. Ook Lothar Boksteen was enige tijd in beeld. Niet bekend is waarom de keus toch op Parmessar is gevallen.

Wie de plek van Kromosoeto inneemt op RGB is nog onduidelijk. Het wordt in ieder geval de vierde minister op het departement sinds het aantreden van het kabinet Bouterse-Ameerali. Zijn voorgangers waren Simon Martosatiman en Martinus Satroredjo. 

 

 

 
Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net/dWT

11-06-2013

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright 2013. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics