Nickerie.Net, donderdag 13 juni 2013


Nederlandse partners willen waterplatform in Nickerie

12/06/2013 22:56 - Beta Debidien

NIEUW-NICKERIE - De Nederlandse partners, de waterschappen Rijn en IJssel en Waternet Amsterdam van het Overliggend Waterschap MCP (OWMCP), willen komen tot een waterplatform waarin alle stakeholders zitten die met water te maken hebben. De delegatie was woensdag in Nickerie om zaken te bespreken met de stakeholders.

Richenell Small, tweede van links geeft uitleg over de samenwerking met de Nederlandse partners Rijn en IJssel en Waternet Amsterdam.Richenell Small, tweede van links geeft uitleg over de samenwerking met de Nederlandse partners Rijn en IJssel en Waternet Amsterdam. Foto: Beta Debidien

Bram Zandstra, beleidsmedewerker bij het Nederlandse waterschap Rijn en Ijssel, zegt dat het orgaan te maken zal hebben met onder andere het bespreken van waterissues met elkaar, het uitwisselen van informatie en nagaan hoe zaken beter op elkaar afgestemd kunnen worden.

De delegatie wil de onlangs gekozen waterschapsbesturen ook de nodige hulp bieden en instructies geven hoe zaken beter aan te pakken in hun waterschapsgebieden. Hein Pieper, voorzitter van het waterschap Rijn en IJssel ziet heel wat kansen in het westen van het land.

"Er zijn capaciteit en mogelijkheden aanwezig in Nickerie dat verder uitgebouwd kan worden" zegt de dijkgraaf. Volgens hem heeft het district de capaciteit ook om een voedselregio, niet alleen voor Suriname, maar voor een grote deel van de wereld te zijn. "En als wij daar in bescheidenheid een kleine bijdrage aan kunnen leveren, dan willen wij dat ook heel graag doen."

 
Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net/dWT

11-06-2013

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright 2013. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics