Nickerie.Net, woensdag 19 juni 2013


Amnestiekwestie weer aan de orde

PARAMARIBO - Vijf deskundigen hebben dinsdag een presentatie gehouden voor parlementariėrs over zaken waarop gelet moet worden bij de samenstelling van een wet om te komen tot een waarheidscommissie. Ricardo Panka (MC/NDP), voorzitter van de commissie van rapporteurs, zegt dat de leden met de presentatie meer technisch inzicht hebben gekregen in de samenstelling van de wet. De oppositie is helemaal niet te spreken over dit proces en heeft de presentatie niet bijgewoond. Ook is een protestbrief geschreven naar parlementsvoorzitter Jennifer Geerlings-Simons.

"Zij gaat niets doen met de brief", weet fractieleider Radjkoemar Randjietsingh van het Nieuw Front (NF) bij voorbaat. Het gaat bij hem en zijn fractie vooral om het politieke signaal dat gegeven wordt naar de gemeenschap en de coalitiefractie, dat de oppositie nog altijd tegen de aanpassing van de Amnestiewet is.

"De Amnestiewet is een nietige wet en in strijd met de Grondwet. We hebben gevraagd dat de nietigheid van die wet wordt vastgesteld in het parlement, zegt hij over de brief aan de parlementsvoorzitter. "Wanneer een meerderheid in het parlement denkt te doen wat ze wil, dan moeten wij dat veroordelen."

Randjietsingh zegt dat de toenmalige regeringscoalitie van het NF nooit misbruik heeft gemaakt van haar meerderheid. "Ik kan het mij niet heugen. Laat men dan met bewijzen komen." Panka zegt begrip te kunnen opbrengen voor het standpunt van de oppositie. "De oppositie heeft haar standpunt reeds bij de behandeling van de Anmestiewet kenbaar gemaakt en dat respecteren wij."

De commissie heeft echter een draaiboek samengesteld over het proces om te komen tot een Waarheidscommissie en de uitvoering van dat stappenplan gaat onverkort door.

 

 
Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net/No Spang

19-06-2013

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2013. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics