Nickerie.Net, donderdag 20 juni 2013


NPS-Paramaribo: bewegingsvrijheid president wel degelijk beperkt

20/06/2013 - Ivan Cairo

PARAMARIBO - De internationale bewegingsvrijheid van president Desi Bouterse is sterk beperkt. Dit in tegenstelling tot uitspraken van de minister van Buitenlandse Zaken, Winston Lackin, dat Bouterse niet op een signaleringslijst van Interpol staat. “Hij kan zich internationaal niet vrij bewegen”, constateert Sunil Oemrawsingh, secretaris van de NPS-afdeling Paramaribo.

President Desi Bouterse bij zijn inauguratie op 12 augustus 2010.President Desi Bouterse bij zijn inauguratie op 12 augustus 2010. Foto: dWT Archief / Annelies Verhelst

Het partij-orgaan heeft zich de afgelopen dagen gebogen over de actuele politieke situatie in het land en concludeert opnieuw dat het staatshoofd geďsoleerd is. Vanwege een drugsveroordeling in Nederland kan hij geen gebruik maken van normale vliegverbindingen.

Oemrawsingh geeft aan dat de hele "tour de Afrika" die de president moet maken om China te bereiken daar een pijnlijk voorbeeld van is. Onbegrijpelijk is ook, zegt hij, dat ofschoon in regeringsverklaring wordt gesteld dat Parijs de nieuwe poort wordt naar Europa, daar geen gebruik van wordt gemaak. De reden is duidelijk, zegt de politcus. "De persoon Desi Bouterse is wel degelijk geďsoleerd en kan zich niet vrijelijk bewegen in de vrije wereld".

Oemrawsingh brengt in herinnering dat de NPS de samenleving had voorgehouden dat het verkiezen van een internationaal gezochte verdachte of voortvluchtige veroordeelde de zedelijkheid van de republiek zou aantasten. De "vluchtroute" die de president neemt om China te bezoeken gaat gepaard met enorme hoge uitgaven van de staat die de burger middels belastinggelden moet opbrengen.

 

 
Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net/dWT

20-06-2013

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2013. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics