Nickerie.Net, maandag 24 juni 2013


Nieuw Front rekent op regeerverantwoordelijkheid

PARAMARIBO, 24 jun – Het Nieuw Front, NF, brengt alles in stelling om na 2015 regeerverantwoordelijkheid te dragen. Volgens Chandrikapersad Santokhi, leider van de Verenigde Hervormde Partij, zal het doel worden nagestreefd in de grootst mogelijke eenheid. Nu al wordt hard nagedacht over mogelijk combinaties en samenwerkingsvormen. Ook de naam Nieuw Front ligt op de ontleedtafel.

Een nieuwe naam wordt niet uitgesloten. “Het doel is het verkrijgen van regeerverantwoordelijkheid bij de komende verkiezingen, op basis van een goede toekomstvisie, een goed programma, goede ontwikkelingsissues en een stabiele, sterke en betrouwbare samenwerking”, zegt Santokhi tegenover de Ware Tijd. Dit inzicht heeft al geleid tot gesprekken met andere politieke partijen. BEP van ex-minister Celsius Waterberg is een goede kandidaat.

De partij verliet eerder dit jaar de coalitie van Desi Bouterse. Volgens de krant hebben onder meer de potentiële partners aangegeven dat ze een naamsverandering voorstaan voor de combinatie. Gedacht wordt onder meer aan Front 2015. Het Nieuw Front bestaat nu uit de VHP, de NPS van ex-minister Gregory Rusland, de SPA en DA 91. Volgens recente opiniepeilingen vindt een goed deel van de kiezers een coalitie van VHP en Bouterse’s NDP het ideaalst, echter is de kans klein dat de VHP Bouterse zal gedogen als president.

 
Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net/Fos Network

24-06-2013

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2013. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics