Nickerie.Net, donderdag 27 juni 2013


Ziekenhuis Nickerie schakelt geneeskundig inspecteur in

Het dokter Lachmipersad Mungra Streekziekenhuis Nickerie (LMSZN) treft geen maatregelen tegen verantwoordelijken van de operatie kamer. Nadat vrijdag bleek dat er een gaaskompres van 30x30x1 cm achtergebleven was in de buik van een vrouw, na de operatie, is deze kwestie gelijk gerapporteerd aan de geneeskundig inspecteur Marthelise Eersel, directeur van Volksgezondheid. Dit is volgens het protocol gebeurd, deelde algemeen directeur Antoine Elias vanmiddag op een persconferentie mee.

23b3783190a56c4850e1ec59d06dfd5f.jpg

Algemeen directeur Antoine Elias en medisch directeur Heve Sibilo van LMSNZ op een persconferentie vanmiddag.

Elias zei dat welgemeende verontschuldiging wordt aangeboden aan de patiŽnt in de eerste plaats en aan de familie. Er wordt alles aan gedaan voor een spoedig herstel van de patiŽnt op korte termijn. Op vragen of er geen consequenties moeten worden verbonden, zei de directeur dat er honderden operaties goed zijn verlopen. Hij praat hiermee niet goed wat er is gebeurd, "want elke omissie moet worden voorkomen". De directie wacht het stappenplan van de geneeskundig inspecteur af. Elias blijft erbij dat het team van de operatiekamer bekwaam is.

De echtgenoot van de patiŽnt, Sanjay Jairam, heeft zondag via Rasonic televisie alarm geslagen. Hij legde uit dat zijn vrouw in januari is geopereerd. Daarna is er een enorme lijdensweg begonnen. Zij bleef veel pijn lijden en keer op keer konden de artsen de oorzaak niet vinden. Vrijdag werd de patiŽnt voor de zevende keer geopereerd. Toen bleek dat al die tijd een gaaskompres in haar buik was achtergebleven. Jairam zal deze zaak aanvechten en vindt dat verantwoordelijken consequenties moeten verbinden. Ook zal er een schadevergoeding worden geŽist.

 
Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net/NSS

27-06-2013

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2013. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics