Nickerie.Net, vrijdag 05 juli 2013


Scholengemeenschap Nickerie verbetert zich

05/07/2013 15:44 - Beta Debidien

NIEUW NICKERIE - De Scholen Gemeenschap Nickerie (SGN) heeft prima gescoord bij het examen. Zowel op Havo- als VWO-niveau is het percentage geslaagden toegenomen. In 2012 slaagde 67,4% van de VWO-kandidaten direct. "En we staan nu al op 72, 2%. Dat geeft aan dat wij op de goede weg zijn", zegt schooldirecteur Nino Tjon A Njoek vrijdag nadat hij de uitslag bekend had gemaakt.

Blije gezichten nadat de uitslag bekend werd bij Scholengemeenschap Nickerie.  Blije gezichten nadat de uitslag bekend werd bij Scholengemeenschap Nickerie.

In totaal hebben 97 leerlingen het VWO-examen gedaan. Zeventig zijn geslaagd, elf afgewezen en zestien doen mee aan de herkansing. Best geslaagde is Shaïsta Roepram.

Op Havo-niveau is de vooruitgang ten opicht van vorig jaar zelfs nog beter; van 56% in 2012 naar 69% in 2013. Van de 39 HAVO'ers die hebben deelgenomen aan het examen zijn twintig geslaagd, twee afgewezen en zeventien mogen meedoen aan het herexamen. Winash Premchand heeft de beste resultaten.

Tjon A Njoek is niet helemaal tevreden en streeft naar honderd procent geslaagden. Hij merkt op dat de leerlingen na elk Schoolonderzoek (SO) gedemotiveerd raken.

 
Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net/dWT

05-07-2013

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2013. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics