Nickerie.Net, zaterdag 06 juli 2013


SBS Radio TV Nickerie in handen van sympathisanten van drugscriminelen en moordenaars

Nickerie - De Nickeriaanse bevolking kan zich opmaken voor een medium met een nieuwe golf van propaganda waarbij drugscriminelen en onveroordeelde moordenaars worden verheerlijkt. Het TV en Radio station van zagerijhouder Harrypersad Soekhoe is opgekocht door NDP-sympathisant Johny Mahespalsingh. Dit station zal worden geleid door de NDP-ers Rashied Doekhie, Kenneth Donk (voorheen nieuwslezer bij Rasonic), Bisnoepersad Dalloesingh (bushouder, bestuursvoorzitter van in opspraak geraakte LNSZN) en Sayed Sardha.

NDP parlementatier Rashied Doekhie, die volgens Amerikaanse inlichtingendienst eerder diverse drugsdealontmoetingen tussen Bouterse de Guyaneze topcrimineel Roger Khan heeft gefaciliteerd op zijn privélocatie in het South Draingebied.

Nickerianen vrezen een verergering van onethische televisie in dit district. De afgelopen maanden hebben Nickerianen zich krom geërgerd aan de uitingen van Doekhie via Ishara en SBS. Andere stations weigeren al jaren monologen van Rashied Doekhie uit te zenden. Vooral ouders van jonge kinderen vragen zich af wat voor normen en waarden kinderen zullen overhouden met dit soort verwerpelijke figuren als voorbeeld.

SBS zendt in Nickerie op kanaal 28/79 uit en in Wanica en omstreken op kanaal 32. SBS-tv in Wanica was verhuurd door Soekhoe aan de familie Soekhradj. Het is nog niet bekend hoe deze kwestie opgelost zal worden.

SBS was opgericht door de heer Soekhoe, die zijn droomwens in werkelijkheid omzette. Hij had altijd een televisie en radio uitzending gewild. Dit maakte hij in juni 2004 waar, maar heeft nu besloten om eieren voor zijn geld te kiezen en het bedrijf van de hand te doen. Vanwege de geringe bevolking in Nickerie en weinig advertentie animo is het voor de media hobbyisten onmogelijk om commercieel succesvol te vissen in een klein vijvertje met handjevol adverteerders. Eigenaars financieren hun mediabedrijven met inkomsten uit andere activiteiten buiten deze bedrijven om.

Met het ingebruikname van TV West door Rasonic TV, telt Nickerie nu vijf tv stations en zes lokale radio zenders.

(Ingezonden,  H.P)

 

 
Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net/Fos Network / Ingezonden

05-07-2013

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2013. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics