Nickerie.Net, donderdag 18 juli 2013


Onderzoek naar gaaskompresincident ziekenhuis

PARAMARIBO, 17 jul – Het incident waarbij in het Lachmipersad Mungra Streekziekenhuis Nickerie een gaaskompres in de buik werd gelaten van een patiënte krijgt een staartje. Volgens minister Michel Blokland van Volksgezondheid is een onderzoek begonnen naar de oorzaak. Parlementariër Sheilendra Girjasing is blij.

Het incident is te ernstig om maar overheen te stappen. Aanvankelijk bestond die indruk omdat de ziekenhuisleiding er vrij laconiek over deed. De vrouw is zeven keer geopereerd voordat de fout werd ontdekt. Tijdens de eerste operatie was een gaaskompres in haar buik achtergelaten. “Vanuit het ministerie is de zaak in onderzoek. Ik wil niet vooruitlopen op zaken en wacht tot de rapportage binnen is en dan pas kom ik ermee naar buiten”, zegt Blokland tegenover Dagblad Suriname.

Girjasing vindt dat de leiding van het ziekenhuis vervangen moet worden: ”Ik vind dat het een grove misser is geweest van de leiding van het ziekenhuis, omdat ze ondeskundig en niet capabel is om leiding te geven aan het ziekenhuis. Dit krijg je wanneer mensen van andere disciplines een ziekenhuis draaien. Een ziekenhuis is niet zomaar een instelling. Je kunt niet zomaar mensenlevens op het spel zetten. Ik zou graag willen weten wat men zou doen als er een dode zou vallen.”

 
Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net/Waterkant

18-07-2013

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2013. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics