Nickerie.Net, vrijdag 26 juli 2013


'Journalisten in Surname worden door regering Bouterse monddood gemaakt'

PARAMARIBO - Radjkoemar Randjietsing (NF/VHP) heeft deze week in de openbare vergadering van De Nationale Assemblee (DNA) de regering opgeroepen ervoor te waken dat de persvrijheid in ons land wordt gewaarborgd. Dit deed hij naar aanleiding van incidenten waarbij journalisten bedreigd en beperkt zijn geworden in het uitoefenen van hun beroep. "Mediawerkers, journalisten en programmamakers worden monddood gemaakt en bedreigd. Dit met het doel om kritiek te onderdrukken", zegt Randjietsingh. Volgens de parlementariėr begint dit fenomeen steeds ergere vormen aan te nemen.

Hij zegt heel voorzichtig het gevoel te hebben dat er ook lijnen zouden bestaan tussen de bedreigingen en regerings-exponenten. Het is volgens hem het werk van de regering en dan wel de minister van Justitie en Politie om maatregelen te treffen, die ervoor moeten zorgen dat de persvrijheid in Suriname niet wordt onderdrukt.

"Wij zijn beland in een zeer gevaarlijke situatie", zegt de NF-fractieleider. Randjietsingh mag in zijn oproep rekenen op de steun van DNA-voorzitter Jennifer Geerlings-Simons, die zegt: "persvrijheid moeten we waarborgen en dat is een logische zaak." Volgens Ricardo Panka moet niet ongenuanceerd een verband gelegd worden tussen de bedreiging van mediawerkers en de regering.

Randjietsingh doet een beroep op de regering om het recht op vrije meningsuiting te garanderen. Hij mag daarbij rekenen op steun van DNA-voorzitter Jennifer Geerlings-Simons en MC/NDP-fractieleider Ricardo Panka. Hij doet een beroep op de betreffende instanties om ervoor te zorgen dat journalisten en andere mediawerkers niet in gevaar komen vanwege hun publicaties.

 
Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net/Ingezonden

20-07-2013

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2013. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics