Nickerie.Net, donderdag 25 juli 2013


Parmessar en zijn kwartje

De kersverse minister van Openbare Werken Rabin Parmessar is onlangs met een ondoordacht voorstel op de proppen gekomen. Hij wil namelijk de brandstofprijzen verhogen met een kwartje. Bij elke getankte liter brandstof zou een kwartje voor de overheid ingehouden moeten worden ter financiering van de bouw van dijken.  Dit voorstel van minister Rabin Parmessar deed me gelijk denken aan het voorstel van Winston Wirth, toen die op een slinkse manier SRD 200 probeerde af te troggelen van elke overheidsambtenaar voor de totstandkoming van een Nationaal Slavernij Monument. De samenleving is zeker bereid een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van het land, echter is de samenleving niet bereid kwartjes te stoppen in de bodemloze put van minister Rabin Parmessar c.q. de regering , die “dijken bouwen” heet.

Alvorens Parmessar op de proppen komt met een verhoging van de brandstofprijzen, eist de samenleving van  minister Rabin Parmessar c.q. de regering dat er eerst een grondig onderzoek wordt ingesteld over de verspilling van de begrote middelen van OW.

Kennelijk beseft de nieuwe baas van OW niet dat een verhoging van de brandstofprijzen grote impact zal hebben op onze economie. Door hogere transportkosten krijg je zeker een gierende inflatie. Want bij verhoging van de brandstofprijzen worden die doorberekend in vrijwel alle productie- en dienstensectoren.

Indien het voorstel van Parmessar wordt overgenomen door regering zal het arme volk weer het gelag moeten betalen van een ondoordacht besluit. Minister Rabin Parmessar en de regering zullen de verhoging niet in hun portemonnee voelen, want de benzine voor hun brandstof verslindende terreinwagens wordt immers betaald door de belastingbetalers.

De OW minister zegt dat indien de samenleving niet wil betalen, ze wel rekening mee moet houden dat er straks geen plek is om met hun auto's op te rijden. Zijn opmerking komt erop neer, dat wanneer je niet betaalt, komen de dijken er niet, dus jullie mogen verzuipen. Dit is een verkapte vorm van bedreiging en chantage van de OW minister.

Toen de OW minister de opmerking maakte, dat het geld verkregen uit de verhoging van de brandstofprijzen op een transparante en betrouwbare wijze beheerd moet worden, moest ik toch even mijn wenkbrauwen fronsen.

Ik wil u refereren naar Wikipedia: “Toen Rabin Parmessar directeur was van AZP, zou er een buitenlandse rekening bestaan, buiten de ziekenhuisadministratie om, waartoe alleen Rabin Parmessar toegang had”. Look who’s talking about transparency.

In 2011 is de government take fors verhoogd in plaats van af te schaffen. In september 2011 zijn de accijnzen op tabak en alcohol ook fors verhoogd terwijl een ontmoedigingsprogramma een betere optie was, dat zou meer effect hebben. Het is evident dat al die verhogingen zijn bedoeld om meer geld in het laatje van de overheid te brengen.

Het is heel frustrerend dat in dit land van bloeiende goud- en olie industrie nog veel mensen gebukt gaan onder de heersende armoede. Bij een eventuele verhoging van de brandstopprijzen zal de samenleving haar buikriem nog strakker moeten aanhalen.

Parmessar zegt dat Suriname zelf de verantwoordelijkheid moet nemen om het ontwaterings- en dijkenbouwproject uit eigen zak te bekostigen. Hij is van oordeel dat we baas zijn in eigen huis, derhalve moeten we in staat zijn om dit zelf te bekostigen.

Aan Parmessar de vraag: als we baas zijn in eigen huis en uit eigen zak projecten kunnen bekostigen, waarom de regering dan steun zoekt bij China, de IDB en andere financiële instellingen om populistische projecten te laten financieren?

De regering moet prioriteiten stellen als het gaat om de uitvoering van projecten. Als de bouw van de dijken prioriteit geniet, moet de regering alle populistische projecten in de ijskast stoppen en de vrijgekomen gelden stoppen in de bouw van de dijken. Maar als er geen beleid is kan je ook geen prioritieten stellen, zo simpel is dat ‘Ding’.

President Bouterse moet minder reizen. Wat is het rendement van de vele bezoekjes van de president aan de verschillende landen. Ik noem een land als Equatorial Guinea. Als de president minder reist (snoepreizen) kan er ook veel geld bespaard worden. Het uitgavenpatroon van de overheid moet ook drastisch verminderd worden. Als de regering serieus is met de bouw van dijken moet zij haar Njan, Dringi, Prisiri attitude verbeteren.

President Bouterse kan een voorbeeld nemen aan premier Mark Rutte, die gewoon met een grote delegatie met het KLM lijntoestel bezoeken brengt aan verschillende landen zonder de passagiers te duperen. Als het vliegtuig van de SLM vaak gecharterd wordt door de president kost dat enorm veel geld voor de overheid.

Laatst heeft president Bouterse een onnodig bezoek gebracht aan Bolivia. De perschef Cliff Limburg en Winston Lackin maakten het bezoek van president Bouterse wereldkundig. Via de staatsmedia werd bekendgemaakt dat Unasur een spoedmeeting had georganiseerd over het vliegtuigincident rond de president van Bolivia, Evo Morales.

Later bleek dat deze meeting niet georganiseerd was door Unasur maar bijeengeroepen was door Bolivia. Op basis van indringende vragen van het parlementslid Chandrikapersad Santokhi heeft Lackin toegegeven dat de meeting niet door Unasur was georganiseerd.

Er is een gezegde: ‘Al is de leugen zo snel maar de waarheid achterhaalt hem wel’. In dit geval was Santokhi sneller dan de leugen van Cliff Limburg. Het verbaast me ten zeerste dat president Bouterse, de perschef van het kabinet van de president, Cliff Limburg, niet heeft gecorrigeerd voor zijn valse informatie aan de samenleving.

Naipal.A.I

 
Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net/Ingezonden

25-07-2013

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2013. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics