Nickerie.Net, vrijdag 26 juli 2013


Suralco niet blij met nieuwe concessiehouder

PARAMARIBO - De top van Suralco is niet te spreken over de concessie die het Ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) heeft verstrekt aan een particuliere onderneming, ondanks dat de multinational daar al rechten op heeft. Dit heeft Suralco kenbaar gemaakt aan NH-minister Jim Hok. Aan de minister wordt gevraagd om dat deel van de uitgegeven concessie waar er sprake is van een overlapping in te trekken, omdat zij reeds investeringen heeft gepleegd in het gebied. Wij hebben, volledig gebruikmakend van alle bevoegdheden die er zijn, geheel volgens de regels van de wet gehandeld. Er is niets verkeerd aan de rechten die zijn verstrekt", zegt minister Hok.

Foto: NH-minister Jim Hok

De heisa die is ontstaan rond de exploratieconcessie die aan goudwinningbedrijf IGAB NV is verstrekt in de eerder aan Suralco verstrekte concessie in het Nassaugebied, kwalificeert Hok als 'weer nodeloos een storm in een glas water'. De minister bevestigt dat het gaat om een concessie voor goudexploratie, maar daar zou niets mis mee zijn.

"Er zijn onderzoeksrechten uitgegeven op de bauxietconcessie, die gedeeltelijk die van Nassau overlapt. Rechten die met de Brokopondo overeenkomst zijn verstrekt aan de Suralco, dat is het", zegt Hok, zonder verder in details te willen treden. "Daarop wil ik niet ingaan.

Als mensen zomaar dingen zeggen, dan is het voor hun verantwoordelijkheid." Naar is vernomen, zal Suralco er niet mee akkoord gaan samen met IGAB NV te werken op het stuk land waar er sprake is van een overlapping. IGAB NV zou er ook niet van op de hoogte zijn geweest dat er rechten waren op het gebied dat is aangevraagd voor goudexploratie.

 
Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net/DBS

26-07-2013

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright 2013. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics