Nickerie.Net, zondag 28 juli 2013


Gajadien over SGS: Minister Wijnerman moet bedanken

Paramaribo - ParlementariŽr Asiskumar Gajadien (Nieuw Front/VHP) stelt dat met het opschorten van de 'pre-shipment Inspection' van SGS wederom is bewezen dat de regering-Bouterse een slecht beleid voert. Volgens hem worden zaken niet goed voorbereid en overeenkomsten op instigatie van 'politieke opportunisten' versneld getekend. "In een goed geciviliseerd bestuur van het land zou de minister van FinanciŽn de eer aan zichzelf gehouden hebben en bedankt hebben voor deze functie", zegt het assembleelid aan Starnieuws.

8bd6f82128c590991c9ccd5b711d5aa4.jpgGajadien brengt in herinnering dat het bedrijfsleven bij de aankondiging van dit project steekhoudende argumenten aandroeg. Aangegeven werd dat de voorbereiding niet goed was en er totaal geen overleg is gevoerd. Het assembleelid benadrukt dat minister Adelien Wijnerman doorgegaan is op basis van een verrassend presidentieel besluit.

"Deze werkwijze is anno 2013 niet te accepteren dat enkele personen in een kamer besluiten nemen zonder dat de gemeenschap op enige manier betrokken wordt", meent Gajadien. Hij voorspelt dat los van de schade die de economie nu al heeft ondervonden dat een eventuele afkoop van deze overeenkomst het land weer extra zal kosten. ďIk reken er op dat de regering het gooit op een ingebrekestelling van SGS, waardoor de kosten voor het land niet hoog wordenĒ. Anders zal bij een gerezen dispuut conform de overeenkomst partijen naar de arbitrage in Parijs moeten gaan met inachtneming van de regels van de internationale kamer van koophandel.

 
Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net/NSS

28-07-2013

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2013. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics