Nickerie.Net, dinsdag 30 juli 2013


NPS-er Fernald breekt lans voor Wijnerman

30/07/2013

PARAMARIBO - De situatie van Ďvermoedelijkeí onenigheid tussen minister van FinanciŽn Adelien Wijnerman en governor van de Centrale Bank van Suriname Gillmore Hoefdraad mag niet langer duren. Dat vindt ex-defensieminister Ivan Fernald die oom lid is van de adviesraad van de Nationale Partij Suriname (NPS).

Governor Gilmore Hoefdraad vs Adelien Wijnerman

"Dit is een heel ongezonde situatie die geen dag langer mag duren. De minister van FinanciŽn is nationaal en internationaal het uithangbord van het financieel-economisch beleid van een land. En je kan op die post niet iemand hebben die als aangeschoten wild er zo'n beetje bij hangt", stelt Fernald.

Hij vindt dat Wijnerman met haar "behoedzame beleid" tot nu toe een goede job doet. Dit komt volgens hem omdat ze tijdens de vorige regering al directeur was op het ministerie van FinanciŽn. Toen is Suriname door het voeren van prudent beleid uit de economische malaise gekomen. ''Wijnerman heeft daar ook een aandeel gehad. Het is daarom begrijpelijk dat zij datgene wat toen met moeite is opgebouwd, nu niet te grabbel wenst te gooien", steekt Fernald de bewindsvrouw een hart onder riem.

Hij vindt dat president Desi Bouterse nu snel actie moet ondernemen door onvoorwaardelijk achter zijn minister van FinanciŽn te gaan staan of haar direct te ontslaan, aldus Fernald.

 
Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net/dWT

30-07-2013

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2013. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics