Nickerie.Net, maandag 05 augustus 2013


Paus oog in oog met een moordenaar en drugsdealer

Rio de Janeiro - Bouterse heeft dankzij een beleefdheidsgebaar van de Braziliaanse president Dilma Rousseff even de hand mogen kussen van de paus. Bouterse was als kippen erbij  toen de uitnodiging kwam van de Braziliaanse kant, hoewel de aanwezigheid van de paus niets te maken had om andere staatshoofden van Zuid-Amerika te ontmoeten. De paus was naar BraziliŽ afgereisd in het kader van de wereldjongerendag, een internationale bijeenkomst voor jongeren die jaarlijks door de katholieke kerk wordt georganiseerd. Bouterse probeert nog steeds alle gelegenheden aan te grijpen die zouden kunnen helpen om zijn imago als moordenaar en drugsdealer enigszins te verbloemen.

Een ontmoeting met de paus betekent zeker geen gebaar van vergeving, dat beseft Bouterse ook heel goed. Bouterse kan dat ook niet aan de nabestaanden van zijn dodelijke slachtoffers verkopen, omdat hij allerlei ondemocratische trucjes heeft gebruikt om een veroordeling of uitzitten van een gevangenisstraf te ontlopen. De paus is heel goed geÔnformeerd over de achtergronden van iedereen die hem langs officiŽle wegen ontmoet. De paus komt zelf uit een land, dat ooit geleid is door militairen waarbij andersdenkenden levend vanuit vliegtuigen in de zee zijn gedumpt. De ex-dictators zoals Jorge Videla, zijn decennia daarna alsnog veroordeeld. De paus heeft in een korte samenvatting ook een korte biografie gelezen over Bouterse waarin de decembermoorden, drugsveroordeling en een geforceerde amnestiewet staan vermeld. Het is bekend dat de paus in het algemeen ontmoetingen met zulke misdadigers vooral beschouwd als een gelegenheid waarbij hun door de paus een spiegel wordt voorgehouden om een diepe kijk naar zichzelf te nemen. Bouterse zou hard geschrokken zijn wat hij in zichzelf zag en wel deze keer door een spiegel, voorgehouden door de paus.

Het is maar te hopen dat Bouterse tot inkeer komt en in hem goed zal doordringen dat hij op de aarde veroordeeld zal worden en niet bij de hemelse poort, zoals zijn dik betaalde geestelijke adviseur S. Meyer hem keer op keer voorhoudt. Ook dat weet Bouterse heel goed, maar hij heeft Meyer nodig voor zijn politiek dat hij een zogenaamde Christen is en een aanhanger van Godsbazuin, terwijl hij in werkelijkheid zich regelmatig in het binnenland laat 'opladen' door figuren die door de kerk als demonen worden beschouwd.

 
Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net/Ingezonden A.P.

27-07-2013

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2013. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics