Nickerie.Net, maandag 05 augustus 2013


Twee scholieren verdronken in de Surinamerivier

PARAMARIBO - Twee scholieren, Florencio Arga (11) en Veroushka Wirodikromo (12), zijn vrijdag in de Surinamerivier op het vakantieoord Leguana Park in het district Para in de diepte verdwenen. Waarnemend gewestelijke politiecommandant Orlando Changoer van Para, die ter plaatse was, zegt dat de melding om twaalf uur 's middags binnenkwam dat twee leerlingen vermoedelijk in de Surinamerivier zijn verdronken. Er is toen onmiddellijk een zoekactie op touw gezet. Changoer zegt dat uit een onderzoek blijkt dat leerlingen en leerkrachten van OS Lust en Rust voor vertier naar het vakantieoord zijn geweest.

Foto: Veroushka Wirodikromo (12) en Florencio Arga (11)

De kinderen waren in het water, terwijl de leerkrachten aan de kant zaten. Op een gegeven moment hoorden de leerkrachten een hulpgeroep en gingen erop af. Drie leerlingen waren in de problemen. waarbij een van hen is gered. Dit kind is weggebracht voor medische behandeling.

De twee andere kinderen, een jongen en een meisje, verdwenen de diepte in. Changoer zegt dat het besluit is genomen om het vakantieoord tot nader order te sluiten. Hij merkt op dat er geen afscherming en lifeguards ter plekke zijn. Hij zegt dat in verband met de vakantie vergaderd is met de mensen van de verschillende vakantieoorden in Para, maar de vertegenwoordigers van Leguana Park waren daarbij niet aanwezig.

Districtscommisaris Ingrid Karta-Bink van Commewijne, die ook ter plekke was, zegt dat het oord gesloten is voor het publiek, omdat het niet voldoet aan de gestelde eisen. Ze zegt dat het vrij verwaarloosd eruit ziet. Na haar aankomst ter plaatse liet zij mensen van Commewijne komen om de slachtoffers in het water te zoeken. Een onderwijzeres van OS Lust en Rust zegt huilend dat ze het niet kan verwerken dat de twee kinderen zijn verdronken.

Volgens haar was ze veilig met de kinderen ter plaatse gekomen en dacht dat alles een goed verloop zou hebben. Van de beheerder had ze vernomen dat het daar veilig is. Ze weet dat ongeveer twintig kinderen in het water waren, toen ze hulpgeroep hoorde. Er zijn 48 leerlingen en zes begeleiders naar de plaats geweest. Een van de begeleidsters die zich na het voorval niet goed voelde, is afgevoerd voor medische behandeling.

 
Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net/No Spang

05-08-2013

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright 2013. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics