Nickerie.Net, dinsdag 06 augustus 2013


Santokhi wil eigen informatie uit India voor samenwerking

New Delhi - VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi is aan het hoofd van een kleine delegatie op oriëntatiebezoek in India. Bij aankomst in de Indiase hoofdstad werd de delegatie verwelkomd door vertegenwoordigers van de Surinaamse ambassade en het ministerie van Buitenlandse Zaken van India, alsmede enkele vrienden van de VHP.

671809fae4c151a2650f04cc6c18f1da.jpgChandrikapersad Santokhi, voorzitter VHP (foto: Facebook)

In New Dehli heeft de VHP-voorzitter een persconferentie belegd over het doel van zijn bezoek aan dat land. De journalisten waren vooral geïnteresseerd in de relatie tussen Suriname en India en de wijze waarop beide landen denken daaraan verder gestalte te zullen geven. Ook wilden zij graag weten hoe de betrekkingen zijn tussen Suriname en de deelstaten Bihar en Uttar Pardesh, vanwaar het overgrote deel van de toenmalige Brits-Indische immigranten, voorouders van de huidige Sarnami’s, afkomstig is.

Eigen informatie vergaren

Santokhi gaf, volgens het Bureau Woordvoerder VHP, aan dat zijn reis naar India deel is van een reeks oriëntatiebezoeken aan bevriende naties, uitgevoerd met het oog op de komende verkiezingen. “Indien de VHP in het volgende kabinet mede regeerverantwoordelijkheid zal dragen, dan wil zij in ieder geval beschikken over eigen informatie, om te kunnen oordelen over mogelijke samenwerkingsprogramma’s”, legde Santokhi uit.

De VHP-voorzitter bracht ook een bezoek aan de minister van Overseas Indian Affairs, Vayalar Ravi, met wie gesprekken zijn gevoerd over een aantal diaspora aangelegenheden, waaronder: 1. Diaspora zaken op bilateraal niveau. 2. Regionale diaspora samenwerking in Caricom verband. 3. Driehoeks diaspora beleid tussen Suriname, Nederland en India Op de agenda stond eveneens een bezoek aan de bekende bedevaartplaats Hardwar, aan de Ganges rivier, waar Santokhi de plechtige verrichting van religieuze activiteiten als speciale gast heeft mogen bijwonen.

 
Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net/NSS

06-08-2013

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2013. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics