Nickerie.Net, dinsdag 20 augustus 2013


Honderden teleurgesteld bij opening Carifesta

17/08/2013

PARAMARIBO - Aan de hand van opkomst was het duidelijk dat velen zich vrijdag hadden opgemaakt voor een geweldig avondje uit. Gezinnen en groepjes vrienden togen massaal richting Onafhankelijkheidsplein. Het was niet voor een ieder duidelijk dat je een kaartje moest hebben om de openingsceremonie mee te maken. De dranghekken, rondom het Plein, bleken voor honderden teleurgestelden het eindstation.

Het dreigde bijna uit de hand te lopen bij de dranghekken bij het Onafhankelijkheidsplein. Het dreigde bijna uit de hand te lopen bij de dranghekken bij het Onafhankelijkheidsplein. Tascha Samuel / Claudio Barker

De organisatie had rekening gehouden met meer mensen en had twee screens geplaatst aan de kant van de congreshal, waar ruim drieduizend mensen van de show probeerden te genieten. Tegen tien uur probeerden enkele jongeren toch de dranghekken te passeren. De security trad op en een guard moest zelfs enkele klappen incasseren, volgens een ooggetuige. De politie was snel ter plekke om erger te voorkomen. Het 'gat' in de omheining werd snel weer dichtgetrokken.

Guno Ravenberg, die het publiek moest bezighouden voorafgaand aan het officiele gedeelte, zorgde voor 'knarsetanden' met zijn gebrekkige Engels. Hij probeerde de sfeer erin te krijgen door het publiek te hypen en de diverse aanwezige landen op te roepen. Maar hij vergat een aantal, waardoor afgevaardigden luidkeels begonnen te gillen uit protest. Het klonk onprofessioneel en even snel, onvoorbereid in elkaar geflanst. "Was er echt niemand anders?", stelden enkele aanwezigen kritisch.

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net /dWT

20-08-2013

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright 2013. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics