Nickerie.Net, woensdag 21 augustus 2013


Santokhi: ‘President it's time to go home’

18/08/2013 - Eric Mahabier

AMSTERDAM - VHP-voorzitter, Chandrikapersad Santokhi, vindt dat president Desiré Bouterse moet opstappen. “President it's time to go home”, zei Santokhi op een bijeenkomst van VHP Nederland zondagmiddag in Amsterdam Bijlmer. In een vlammende toespraak betoogde Santokhi dat de regering instabiel is en de coalitiepartners elkaar niet vertrouwen. De drie politieke combinaties van de coalitie hebben elk een eigen regeervisie. Hij stelde dat Suriname daarom nu drie regeringsleiders heeft: Desi Bouterse, Paul Somohardjo en Ronnie Brunswijk, de leiders van de coalitiepartijen.

De meeting van VHP Nederland zondagmiddag in Amsterdam. Vlnr:  Lachman Soedamah (VHP Nederland), partijvoorzitter Chandrikapersad Santokhi, Soerin Mahes en Stanley Lo A Njoe, beiden van VHP Nederland. De meeting van VHP Nederland zondagmiddag in Amsterdam. Vlnr: Lachman Soedamah (VHP Nederland), partijvoorzitter Chandrikapersad Santokhi, Soerin Mahes en Stanley Lo A Njoe, beiden van VHP Nederland.

De VHP-voorzittter stelde het regeringsbeleid aan de kaak en vergeleek de sociaaleconomische situatie in 2010 met die in 2013. In 2010 nam de regering-Bouterse over van de regering-Venetiaan III. Volgens Santokhi heerst er op alle beleidsfronten chaos, is de economie er slecht aan toe, de rechtstaat verminkt, en biedt het beleid geen toekomstperspectieven.

Santokhi stelde dat de vorige regering de corruptie aanpakte. Zelfs ministers werden toen door het Openbaar Ministerie vervolgd. Nu is er echter geen sprake van corruptiebestrijding, integendeel wordt corruptie in stand gehouden. Ministers die met staatsmiddelen hebben gesjoemeld, gaan vrijuit, aldus de politicus.

Ook de criminaliteitsbestrijding van de huidige regering is ondermaats, argumenteerde de VHP'er. Het criminaliteitsbestrijdingbeleid van de regering-Venetiaan III had gezorgd voor een goed veiligheidsgevoel bij de burgers. Nu is dat veiligheidsgevoel helemaal verdwenen, aldus Santokhi.

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net /dWT

20-08-2013

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2013. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics