Nickerie.Net, dinsdag 20 augustus 2013


Schneiders Howardschool wint trofee natuurkunde olympiade

Het Comité Natuurkunde Olympiade Suriname heeft de prijsuitreiking voor mulo en vwo natuurkunde olympiade zaterdag gehouden. Uit de ruim 1600 leerlingen die in juli meededen aan de voorronde van de mulo natuurkunde olympiade, mochten na de uitslag 56 de finaletoets maken. De beste 10 leerlingen van de mulo natuurkunde olympiade 2013 zijn geworden: Jie Zhou (Schneiders Howard), Shivem Mahangoo (Schneiders Howard), Stephan Loor (Hoogendoorn Atheneum), Jair Liefde (Schneiders Howard), Chayenne Chhangur (Hoogendoorn Atheneum), Rick Asmodikromo (Mulo Ellen), Morgan Sodinomo (Johannes Vrolijk), Danito Kromosoeto (Salvator), Caylee Kertosari (Mulo Ellen) en Xamanie Seymonson (Berkenveld).

0ac56476ae2d7a8e18511ffbcf705324.jpgZhou Jie, nummer 1 van mulo natuurkunde olympiade met natuurkundeleerkracht Delano Altenberg. Het is de Schneiders Howardschool van Nickerie gelukt de wisseltrofee van de mulo natuurkunde olympiade voor het derde achtereenvolgende jaar te winnen. De school mag zich nu met trots de eigenaar van deze trofee noemen.

Reis naar lanceerbasis

Het Comité Natuurkunde Olympiade Suriname heeft dit jaar voor de zevende keer op rij de mulo natuurkunde olympiade gehouden, waarbij het elk jaar is gelukt de hoofdprijs te realiseren door ondersteuning van het bedrijfsleven. De hoofdprijs is een geheel verzorgde reis naar lanceerbasis Kourou, Frans-Guyana, niet alleen voor de beste leerlingen, maar ook voor hun natuurkundeleerkracht. Er wordt nog gezocht naar sponsoring om de vijf beste muloleerlingen te sturen naar Kourou, waar ze o.a. een bezoek zullen brengen aan de raketlanceerbasis.

Op de avond van de prijsuitreiking aan mulo en vwo gaven Raynesh Kanhai en Santosh Gangaram Panday een presentatie over hun deelname aan de internationale natuurkunde olympiade in Kopenhagen, Denemarken in juli 2013. Raynesh en Santosh zijn geslaagd van het Miranda Lyceum en waren respectievelijk nummer 1 en nummer 2 van de vwo natuurkunde olympiade voor 2013, en ze zetten hun studie voort op de Faculteit der Medische wetenschappen, meldt de organisatie.

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net /NSS

20-08-2013

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright 2013. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics